diumenge, de novembre 05, 2006

Signes positius

Probablement, la notícia d'avui serà que el Barça haurà perdut el liderat. A mans del Sevilla, o fins i tot, del Madrid. Però independentment del què passi avui, el cap de setmana m'haurà deixat alguns signes positius que s'han de valorar.

1. Ahir no es va guanyar a Corunya. Empat a un. Però l'equip em va transmetre sensacions positives. Vaig veure un equip concentrat, tensionat, i anímicament fort, capaç de treure un punt a un estadi difícil, Riazor, d'on fins ara el Depor no havia deixat escapar un sol punt. Al partit es van seguir veient algunes de les mancances que ve mostrant l'equip des de fa setmanes. Però em quedo amb la bona actitut mostrada per l'equip, capaç de superar el cop anímic que va suposar l'empat a casa contra el Chelsea, i la mala notícia de la mort del pare del capità Puyol. No vam guanyar. No vam fer el millor partit tècnica ni tàcticament parlant. Però per primer cop aquest any vaig veure l'actitut que ens va dur a triomfar els dos darrers anys: concentració, tensió als jugadors, i pressió al mig camp.
2. Veig que Rikjaard s'ha posat les piles, i que se les està posant als jugadors. Dimarts, al final del partit, el vam veure emprenyat com mai. Dijous va castigar els jugadors a fer unes voltes més al camp, per falta d'actitut a l'entrenament. Va ser una anècdota de pati de col·legi, però amb la que li va dir a tothom que s'han acabat les tonteries.
3. Rikjaard va acabar amb els invents a l'alineació. Va posar tothom al seu lloc, inclòs Edmilson com a pivot defensiu.
4. Veig com a signes positius l'increment de rendiment de jugadors com Deco i Edmilson. El caràcter, actitut i rendiment d'aquests dos jugadors va ser clau l'any passat. I els dos darrers partits (independentment del resultat de l'equip) he vist aquests dos molt posats. Molt concentrats. Treballant de valent, enxufats al partit, i transmetent tensió a la resta de companys. Un gran signe positiu.
5. Per primer cop en molt de temps, l'equip no va viatjar a Barcelona de matinada quan va acabar el partit. Per decisió del cos tècnic l'equip ha passat la nit a Corunya. Així, quan va acabar el partit van poder anar a descansar tranquilament a l'hotel, i aquest matí han viatjat a Barcelona ja recuperats de l'esforç. Em sembla un altre signe positiu, que indica que el cos tècnic s'adona perfectament del cansament que arrosseguen els jugadors, i canvien rutines establertes per mirar de millorar les coses. A més, passar la nit a Corunya té altres avantatges a banda de la pura recuperació física. Manté l'equip unit després del partit, el que permet que jugadors i tècnics parlin del partit i superin junts les emocions viscudes, sin positives o negatives. Això és impossible de fer quan, després d'un partit, els jugadors marxen cadascú a casa seva i (després de l'habitual dia de festa) no es tornen a trobar fins al cap de dos dies. Algú també dirà que passar la nit a l'hotel evita que alguns jugadors se'n vagin a prendre una copa quan arriben a Barcelona a les dues de la matinada, com més d'un periodista insinua que passa, però cap explica obertament.

En definitiva. Probablement avui no serem líders. Però no crec que perdessim el liderat ahir. El vam perdre a jornades anteriors. I ahir, contràriament al que es pugui pensar, el vam començar a recuperar.