dimecres, de febrer 28, 2007

A per la Copa.

Sí senyor. El Barça ha guanyat 1-2 a Saragossa, i s'ha classificat per a les semifinals de la Copa del Rei. Un resultat merescut per a un Barça que, avui, ha fet el millor primer temps de la temporada.

No era fàcil guanyar a Saragossa. Ni és un mal equip, el de Víctor Fernandez, ni o és una mare.

Però al futbol, com a la vida, no hi ha res com tenir les idees clares. I el Barça, avui, ha demostrat tenir-ne 2 de molt clares:

1. Que volia passar l'eliminatòria. Lluny d'especular amb el calendari, l'equip ha sortit a buidar-se, a donar-ho tot per intentar superar un dels darrers obstacles que quedaven al camí d'una competició que el Barça no guanya des de fa vuit anys.

2. Que per passar-la (i per tant, per poder fer un mínim de dos gols), els jugadors havien de sortir amb les piles molt posades.

Les dues idees han quedat clares des del principi. Els jugadors han sortit absolutament concentrats, amb una actitut guanyadora, demostrant que volien superar l'eliminatòria, i que tenien els cinc sentits en el partit.

Han sortit a menjar-se al rival, a marcar el ritme, pressionant. Movent la pilota amb rapidessa, al primer toc. Fent còrrer al rival. Al primer temps no només han controlat la pilota: també han controlat el partit.

La clau del partit, però, ha estat un tercer element: la qüestió tàctica. Finalment Rijkaard ha comprès que per superar l'eliminatòria no era suficient amb posar al camp els millors jugadors i mentalitzar-los adequadament. A més, era necessari fer un plantejament tàctic adequat per superar un equip que havia demostrat saber neutralitzar-nos tàcticament. Rijkaard ha comprès que, per guanyar, havia de fer alguns retocs al plantejament habitual, ja per tots conegut .

I ho ha fet! Ho ha fet, com des de feia temps reclamavem. I, a més, ho ha fet demostrant que fer retocs tàctics per sorprendre el rival no té perquè significar una renuncia a la filosofía ofensiva que tots volem. Al contrari!

Per primer cop en molts mesos, Rijkaard ha tret una defensa de tres sense laterals, amb Oleguer, Thuram i Puyol. Els tres, soberbis. Al migcentre, per fí ha posat a Márquez, en detriment tant de Motta com d'Edmilson. Al mig camp, els tres petits: Xavi, Iniesta i Deco. Els dos primer majestuosos, el tercer més gris. I al davant, Messi i Giuly per les bandes i Ronaldinho en punta, movent-se continuament, intercanviant posicions...

Les variacions tàctiques han desorientat totalment un Saragossa que s'ha passat els primer 30 minuts groggy, sense saber on eren els barcelonistes. 30 minuts suficients perquè el Barça remuntés no només l'eliminatòria sinó la moral de tots els patidors culés.

Ha estat, pel plantejament tàctic, per l'intercanvi de posicions entre els jugadors, pel fals davanter centre, per moltes coses, el Barça més semblant al Dream Team de Cruyff dels anys 90. Una delícia en una primera part per a recordar.

Al segon temps la cosa ha canviat, especialment a partir de l'expulsió de D'Alessandro. El Saragossa, més per empenta que per joc, ha anat apropant-se fins aconseguir embogir el partit, just el què li interessava. El Barça ha perdut la pilota, el control del partit, i ha acabat passant-ho malament fins al minut final. És el "pero" que li poso al partit d'avui. Com ja va passar contra el Werder Bremen, hem recultat masses metres, cedint massa terreny al rival. I ens ha acabat anant d'un pèl.

Al final, però, ens hem endut la victòria. La victòria, l'el·liminatòria, la satisfacció, i l'alegría de veure que aquest equip no només torna a tenir ganes i ambició sinó que, a més, segueix tenint recursos tàctics com per superar els antídots dels rivals.

Anem a per la Copa. I dimecres vinent, anirem a per la Champions.

PD: El succeït a Sevilla, absolutament vergonyòs. Els primers que haurien de reflexionar, Del Nido i Lopera, que només fan que agitar les aficions amb les seves impresentables declaracions i actituts.

Foto: Elperiodico.com

dilluns, de febrer 26, 2007

Premis "Patidor Culé 2006"

Valorats els vots emesos pels comentaristes del blog, procedeixo a fer públics els resultats de la primera edició dels "Premis Patidor Culé 2006". Els resultats són:

A la qüestió "Com valoreu globalment l'any del Barça 2006?", el resultat guanyador ha estat: "Molt bó", amb 34 punts. En segona posició ha quedat "Inmillorable", amb 8 punts.

A la qüestió "Què és el que més valoreu d'aquest 2006?", el resultat guanyador ha estat: "Guanyar la Champions" amb 40 punts. En segona posició ha quedat "El títol de lliga", amb 28 punts.
En la categoría "Premi Patidor d'Or" al millor personatge barcelonista d'aquest 2006", el guanyador és "Ronaldinho", amb 26 punts. En segona posició ha quedat "Eto'o", amb 24 punts.

En la categoría "Premi Manolo Clares" al barcelonista en pitjor forma de l'any", el guanyador és "Joan Laporta", amb 25 punts. En segona posició ha quedat "Dusko Ivanovic", amb 22 punts.

En la categoría "Premi Patidor de Carbó al pitjor fet del 2006", el guanyador és "Perdre la Supercopa d'Europa", amb 20 punts. En segona posició ha quedat "Perdre el Mundial de Clubs", amb 16 punts.

En la categoría "Premi Patidor d'Or Mundial" al millor jugador de l'any de tot el món", el guanyador és "Ronaldinho", amb 28 punts. En segona posició ha quedat "Eto'o", amb 16 punts.

En la categoría "Premi Arévalo" al millor humorista de l'any", el guanyador és "Ramón Calderón" per "Prometo que ficharemos a Cesc, Kaká y Robben", amb 23 punts. En segona posició ha quedat Xose Mourinho, pel conjunt de la seva obra, amb 18 punts.

Moltes gràcies a tots per la vostra col·laboració.

diumenge, de febrer 25, 2007

El millor que li pot passar a un flam

Quan un equip, un club i una afició estan insegurs, i una suma de fets ens han posat com un flam...què és el millor que ens podia passar?

Que empatin els sis equips perseguidors a la lliga, amb els directes rivals fent un futbol pèssim.

Que et visiti al Camp Nou una mare. Un equip feble, poc agressiu, en zona de descens i amb molt mala pinta de futur.

Que torni Eto'o a l'equip titular, motivat per demostrar el què val.

Que els jugadors surtin amb les piles posades, motivats per demostrar el què valen.

Que el rival es faci un gol en pròpia porta que t'encarrili el partit.

Que un cop superats els primers nervis, l'equip s'afiancii sobre el camp. I que tornem a veure joc ràpid, al primer toc, amb mobilitat, amb profunditat.

Que marqui Eto'o. Que tornem a veure al millor Ronaldinho. Que Eto'o i Ronaldinho s'abracin. Que Eto'o i Rijkaard s'abracin. Que Ronaldinho somrigui i ensenyi orgullòs el seu tors nu. Que l'equip golegi, i l'afició aplaudeixi. Que tornem a veure l'equip de l'any passat. Que tornem a disfrutar...

Tot això és el millor que li pot passar a un flam. I això és el què ha passat avui. El millor que podia passar.

Avui, per tant, som més líders que ahir. Estem una mica més satisfets que ahir, i una mica menys nerviosos que ahir.

Però ara...Ara venen Saragossa, Sevilla i Liverpool. Copa, Lliga i Champions en 10 dies. Per tornar-nos a posar com un flam.

Quin Barça veurem? Què passarà? Qui lo sa. Esperem que torni a passar el què ha passat. El millor que li pot passar a un flam.
Foto: El Periódico.com