divendres, d’agost 22, 2014

I si recuperem Valors?


Ahir, 20 d'agost de 2014, es va consumar la vergonya. La FIFA, que fa una setmana va rebutjar rebaixar la sanció a Luís Suarez, va confirmar la sanció d'un any al Barça per a poder fitxar, per les irregularitats comesses en el fitxatge de diversos menors de 16 anys incorporats als equips inferiors del club, incomplint les normes de la FIFA.

I avui ens hem llevat amb un mateix titular als mitjans: "11 dies per fitxar", i la cantarel.la de tots els directius i executius del club que culpen la FIFA i interessos externs de tots els mals que afecten el club. Com si haguessim tornat als millors temps del nuñisme dels anys 80...

En comptes de buscar fantasmes a fora, aquests directius imputats membres d'una Junta plena d'ombres i escàndols, farien bé d'aprofitar per a reflexionar sobre com han fet i fan les coses.

Mai a la història del Barça uns directius, els actuals i el president dimitit, havien judicialitzat i tacat tant el prestigi del club.

El cas FIFA demostra bàsicament dues coses: 1) q el Barça va fer les coses malament, i 2), el nul poder que avui té el Barça a la FIFA.

Després de la vergonya mundial, veurem alguna destitució a Can Barça? Alguna dimissió? Convocarà eleccions aquest President no elegit?

Si de veritat creuen que "La Masia no es toca", no l'han de defensar amb pancartes gegants, sinó fent les coses bé i creient en ella de veritat.

La resposta del Barça, ara, no hauria de ser (com demanen la majoria dels vells diaris esportius de paper) còrrer aquests onze dies a fitxar molt, ràpid i encara que sigui car.

La resposta hauria de ser els nostres Valors: no fitxar ningú i apostar per La Masia...si hi creuen de veritat...

Durant els darrers anys ens hem omplert la boca de Valors... de Pedrera... Hem dit, escrit i llegit que no tot valia per a guanyar... Que nosaltres mai no fariem coses que fan d'altres. Per què nosaltres tenim Valors. Que estavem disposats fins i tot a no guanyar, que és el Valor de tenir Valors...

I si ara els demostressim que no els hem perdut del tot? I si no fitxem ningú? I si no tirem de talonari? I si, davant una denúncia per una (verdadera) mala gestió amb la Pedrera responguessim, senzillament, amb una bona gestió de la Pedrera?

Què podria passar? Que no guanyessim títols? 

De veritat, si no fitxem de pressa i corrents, amb l'equip que tenim, algú pensa que els dos propers anys no podrem competir per tot? De veritat, tant poc creiem en la Pedrera?...

I si, en el pitjor dels casos passés això, que no guanyessim...què? I l'orgull d'haver recuperat Valors?