dijous, de gener 04, 2007

Jornada històrica al Mini



Titula la web del diari Sport "Jornada històrica al Mini". La web del Mundo Deportivo s'expressa en termes similars. I és que el d'avui ha estat memorable. 12.000 barcelonistes, majoritàriament nens i famílies, han gairebé omplert tot el Mini Estadi, i no per veure un partit, sinó simplement un entrenament! És lògic que els mitjans subratllin tant gran notícia. Certament pocs clubs poden presumir d'aplegar 12.000 persones amb un simple entrenament.

A mí, realment, m'hauria agradat anar-hi. Però no per veure com els jugadors saludaven als aficionats. Simplement, per constatar que, efectivament, el Barça estava entrenant. I és que, dotze dies de vacances després, el Barça s'ha tornat a entrenar. Bueno, entrenar-entrenar...ja sabeu: una horeta i mitja amb quatre curses, un parell de rondos i un minipartidet.

La realitat, per tant, és que els 12.000 espectadors que han anat al mini només han pogut veure com s'entrenaven 13 dels 22 jugadors del planter. La resta, o estaven lesionats...o simplement no hi eren. Com Ronaldinho i Deco, que no hi eren.

El primer entrenament de l'equip, desprès de 12 dies de vacances, va ser ahir: uns quants dies desprès de la tornada de tots els equips de primera divisió. Ahir van entrenar onze. Avui han sigut 13, com podeu veure a la foto que s'han fet per al record. 13, però tampoc hi han estat Ronaldinho ni Deco, que es veu que no han tingut temps d'arribar a l'entrenament a l'hora fixada. Rikjaard, és clar, els ha castigat a entrenar-se en solitari per la tarda. Qué cruel.

Evidentment heu notat el tò ironic que estic gastant en aquest post. Però és que em sembla que la cosa està anant una mica massa lluny. Els símptomes de galactització d'aquest equip són ja més que preocupants. Comencen a ser inadmissibles.

Com podeu veure al meu perfil, treballo a una entitat esportiva. Aquests dies de nadal m'he fartat de veure com un munt d'equips de bàsquet aprofitaven les vacances per entrenar-se més que mai. Han aprofitat per fer una mini pre-temporada que els carregués les piles. Per repassar qüestions tàctiques. Millorar gestos tècnics. Evidentment no estic parlant de professionals. Em refereixo a nois i noies que estudien o treballen,i que desprès d'una dura jornada de vuit hores d'estudis o feina, o potser les dues coses alhora, inverteixen dues hores més a entrenar-se. I quan hi ha vacances, més. I ara, més físic que mai. I tot, a canvi de res: gratis, off course.

Avui 12.000 persones han pogut veure com 13 professionals els ensenyaven com no hauria de ser mai l'entrenament d'un equip professional. Un equip professional que va fer una pre-temporada patètica, que ha vingut demostrant un alarmant estat de forma els darrers mesos i que, quan ha arribat el descans nadalenc, ha aprofitat per no fer res.

Molts direu que, amb la saturació de partits que hi havia era convenient carregar piles. Bé: hi ha moltes maneres de carregar piles. Per exemple, fent una pretemporada en alçada durant 10 dies. El que no es pot fer és parar totalment 12 dies a mitja temporada. Ho sap qualsevol persona que hagi fet esport de veritat.

Aprofitant el temps d'aquesta manera no ens haurem d'estranyar que Ronaldinho no sigui capaç de desbordar a un rival, que Deco s'ofegui a les segones parts, o que Thuram es trenqui muscularment quan ha de fer un sprint.

I per diumenge, comencem a creuar els dits, perquè Schuster fa varios dies que porta preparant el partit conciençudament, tant des del punt de vista tàctic, com físic i psicològic, mentre els nostres atenen compromisos publicitaris. Esperem que la jornada històrica del Mini no hagi contribuit a que es faci realitat una jornada històrica al Coliseo.

Foto: www.fcbarcelona.com

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Eiii patidor!! ja torna el futbol eh???? estaràs content?
Mira, part de raò tens. Però quan et refereixes al amateurs, a aquells que dediquen fins i tot les vacances per preparar partits, tàctiques... t'estàs referint a persones que no tenen la pressió mediàtica que els professionals. Jo treballava 12 hores i entrenava fort per eliminar la mala llet de la feina. S'ha de desconectar. Els professionals del futbol han de desconectar de la pressió mediàtica, de l'obligació imperiosa de guanyar. Potser si que un "estaix" de nadal als alps tots juntets els aniria bé, pero penso que els desconecta més vitjar als seus països o localitats i fer allò que les seves professions no els permet fer sempre que voldrien.
Ara, si perdem contra el Getafe, llavors serà un altre cosa. Si engeguem malament el 2007 serà una altra cosa. Veurem. Veurem com comencem i després extraurem conclusions.

Anònim ha dit...

jo a Deco i Ronnie els hi hagués donat un parell de dies més..

Anònim ha dit...

El resultadismo ataca de nuevo.

No creo que la valoración se tenga que hacer en función de lo que pase el domingo. Hay temas sobre los que se puede y debe intentar objetivar con independdencia del resultado.

Coincido con el Patidor en que las cosas se podrían haber hecho de otra manera. Las vacaciones las fija el club, se entiende que según instrucciones del entrenador, pues dos apuntes más.
1.- No valen excusas de llegar tarde. Se incluye en el programa de vacaciones la obligación de estar en Barcelona dos días antes del primer entreno.
2.- Ayer unos cuantos miles de pequeños culés (patidorets) en potencia)lo fuerón menos culés y se decepcionarón de dos de sus ídolos, a los que se atrevierón a llamar vagos y tardones. Yo creo que el cumplir con ellos si que esta incluido en el sueldo y que por lo tanto es el Club el tiene la responsabilidad de que la cumplan.

Ahora no, Mikelele. No hablastes con palabras de verdad. Por muy buenos que sean no son dioses, y la parte de dioses que tienen ya esta sobradamente recompensada. Ellos tienen que cumplir con los humanos que los adoran. ¿No te preocupa lo de la galactización?

Anònim ha dit...

si pat, claro, pero es que yo creo que hasta lo sabía Rijkaard. Yo de él, les hubiera dado 2 días más y por el hecho de estar sancionados, al igual que se los hubiera dado a Oleguer o Ezquerro si fuera el caso. Tambien te dig que el sábado y el domingo les metía una sesión doble de entreno. Todos contentos.