diumenge, d’abril 15, 2007

Sempre ens quedarà París

Barça 1-Mallorca 0.


Ara que ja tots estem convençuts que aquest Barça no és el de l'any passat, i que costa Déu i ajuda guanyar els partits, l'únic que ens queda és esperar que aquesta temporada acabi lo abans possible sense grans ensurts. Que s'acabi com està: amb el Barça líder, encara que sigui més per les ensopegades dels altres que no pas pels mèrits propis. Amb sort, d'aquí a uns anys no recordarem res del joc d'enguany, i aquesta lliga serà només un número més en el palmarés de títols del club.

Per això, descregut ja a cop de decepcions, em lliuro en el que queda de temporada al més pur resultadisme. Com ja ha fet l'equip.

He d'acceptar, mal que em pesi, que aquest any ja no veurem espectacle. Probablement aquest Barça ja no ens farà disfrutar: ja tampoc li ho demano. No li demano ni tant sols que em doni alegries: només li demano que no em doni disgustos. No és tant difícil: queden dos mesos, i l'únic que li demano és que no em doni disgustos.

Ara ja, a aquestes alçades de temporada, i estant les coses com estan, l'únic important és guanyar. Guanyar encara que sigui de la pitjor i més trista manera: patint a casa contra un mediocre equip de la zona baixa, i marcant a l'últim minut amb un gol de rebot.

Vaja, exactament com hem guanyat avui al Mallorca. De la pitjor i més trista manera. Però hem guanyat. Hem guanyat, però de la pitjor i més trista manera. Però hem guanyat...

M'ho he de repetir perquè em costa acceptar el resultadisme que tant hem criticat. Però és la realitat. Per quan volguem somniar, recordar...sempre ens quedarà París.
Foto: Marca.com

10 comentaris:

Anònim ha dit...

"Nunca es tarde si la dicha es buena"
Popular.

Amén y asi sea.

PD1.- Por decir algo: ¿Al principio del partido no os recordaba aquella famosa presión todo el campo?

PD2.- Ahora que el Valencia haga su parte.

Sergi Larripa ha dit...

@Pat Andrews:
Has repetido cita. Mírate la cita que pusiste a la crónica del Barça-Depor, titulada "Ronaldinhooooo", de apenas hace 15 días. No sé que és más significativo: que tú repitas cita, o que el Barça te de razones para repetir cita, y ésta cita precisamente. Significativo, no?

PD1: Sí. Los primeros veinte minutos de presión han sido buenos. Lástima que no hayamos sabido marcar en ese momento, y después el físico no haya permitido aguantar el ritmo.

PD2: Otra vez, una contra del rival, ocasión clara de gol. En este caso penalty, lamentablemente lanzado. A Valdés, sin quitarle méritos (muy bien otra vez Víctor), no le volverán a chutar un penalty así en su carrera.

PD3: Maxi López no es titular ni en el Mallorca. Su fichaje, que se negó a firmar Sandro Rosell, fué la gota que rompió el vaso en el caso Sandro. ¿Qué haran este verano con Maxi?

PD4: Pozi. El Valencia ha hecho su parte, y el Barça, pese a su partido gris, es hoy más líder que nunca. Alguien quiere esta liga? Quién da más?

PD2: Turienzo Alvarez, cien años de perdón. Pat: ¿completas la cita?

Anònim ha dit...

... por robar a un ladrón.

Anònim ha dit...

el drema team del Saragossa perd amb el cuer, el SuperEspañol perd amb el semicuer, el GranSevilla fa dies que no la rasca, el Madriz fa peneta de la bona.... i sí, és cert, si el barça hagués estat lo suficienment fresc com per desenvolupar tot el seu potencial, doncs ja hauríem sentenciat. El que no puc entendre és el derrotisme aquest de "vaya merda, vaya merda, vaya merda..." joder veu veure el partit, s'esforçaven tots i van justíssims de forces..i 11 tios penjats del travesser. Com pot ser que el millor jugador del món, en el moment més important de la temporada tingui que descansar?? Pq està fos.
´
Estic totalment d'acord amb el discurs que havieu fet posts enrera de la preparació física, la pretemporada, les giretes, mundialets i sa putamare. I com que ho tornaran a fer, només se m'acudeixen 2 coses: o als que més juguen els hi donen 1 mes a ppi. de temporada encara que es perdin 7 o 8 partits de lliga o fitxen a 2 cracks més i a fer rotacions.

I farem doblet.

Anònim ha dit...

Què els donin! Solament van poder estar una hora escassa capdavanteres. És el més prop que estaran.



Patidor no ens flagel•lem tant, ahir el partit va tenir un dominador clar i el Barça va merèixer guanyar amb més claredat.

Olé tus webs Mikelele

Anònim ha dit...

De patidor a patidor, estic totalment d’acord amb l’anàlisi sobre la imatge de l’equip i sobre la reflexió de que aquest any no veurem gaire més del que ja hem vist. L’equip està bloquejat i, ara per ara, només podem pensar en sobreviure i sobreviure és guanyar sí o sí. Ara bé, permetem una petita crítica. Això de que el títol de lliga només serà un número en el palmarès no em sembla la idea més adient. Ja no recordem els anys de travessia del desert? Ja no tenim més fam de títols? Seguiré els teus comentaris amb atenció.

Alba ha dit...

Es veritat, un partit penós, pero que fa que el Barça sumi tres punts més y amb els altres resultats es deistancii dels seus perseguidors. Jo tampoc li demano que m'enamori amb el seu joc, sinó que no faci patir tant i que no hi hagin disgustos. Un temporada que encara es pot salvar amb a la Lliga i la Copa y somiar en repetir la pasada temporada amb la final de París.
Salutacions

Anònim ha dit...

Los que se quejan de la forma como rebota la pelota, son aquellos que no la saben golpear.
José Ingenieros (1877-1925) Filósofo y psicólogo argentino


En pocos deportes como el fútbol el sentido de esa gran frase puede ser falso.
Patidor la reflexión que te hace Sabio es pertinente porque yo si me acuerdo de la travesía del desierto, y te aseguro que por mi edad el desierto ha sido largo, largisimo, ya que mi primera "alegria" asociada al Barça la tengo en la desgraciadisima final de Berna. Yo fuí de los que se quejo de que la pelota botaba mal y que el sol iba en nuestra contra y en contra de Ramallets, y que los palos de las porterias eran diferente, cuadrados, y por eso no entró ninguna de las pelotas que Kubala lanzo al palo.

Pero por fin hace tres años los palos y el juego volvieron a ser redondos para el Barça, y aunque las razones de las cosas del fútbol, a diferencia de la de los fenómenos científicos que se explican con hechos y datos, pueden interpretarse y argumentarse. La opinión sería que el Barça no juega igual, los hechos es que no se generan ni la mitad de ocasiones y que los resultados no son los mismos. A mi si que me gustaría volver a pasármelo bien viendo jugar al Barça, pero a falta de pan buenas son tortas, osea que coincido con Alba en que por lo menos ganen.

Sergi Larripa ha dit...

Pat, ara sí que has trobat una cita apropiada. Si estàs d'acord amb l'Alba estàs d'acord amb mí, perquè venim a dir el mateix amb diferents paraules. I jo, i tant que me'n recordo dels anys de sequera, per això dic que ara, assumida com estan les coses, lo important és guanyar sigui com sigui, i no ser exigent amb el joc i l'espectacle. Quan acabi la temporada ja evaluarem perquè les coses han anat com han anat i, tenint-ho tot a favor, hem hagut d'acabar "conformant-nos" amb només el resultat. Però, precissament perquè recordo els anys de sequera, em "conformo" només amb el resultat. I tant que guanyar la lliga seria un molt bon resultat, i guanyar el doblet seria un éxit. Però les valoracions sempre es fan en funció de tres coses: el potencial que un té per aconseguir un objectiu, les expectatives creades, i l'actitut mostrada en la consecució de l'objectiu. Quan acabi la temporada, guanyem el que guanyem, tinguem en compte aquestes tres coses a l'hora de fer la valoració.

"Savi" (per cert, sigues benvingut a aquest blog), crec que ja t'he respost, però tot i així insisteixo. Quan dic que, d'aquí a un temps, només recordarem el títol de lliga com un número al palmarés no pretenc treure-li valor. Al contrari, com a títol té tant valor com qualsevol altre. Totes les lligues tenen el mateix valor al palmarés: les aconseguides amb 10 punts d'avantatge i les guanyades al darrer minut. Per això, si la guanyem, aquesta lliga tindrà al palmarés tant valor com qualsevol altre. Però, noi, el palmarés és una cosa i la memòria col·lectiva és una altra. I, si som sincers, hem de reonèixer que aquesta lliga no ens haurà fet gaudir com les dues anteriors. De tota manera, no és que et permeti una petita crítica, te les permeto totes i tant grans com vulguis.

Anònim ha dit...

Valens