diumenge, d’octubre 28, 2007

RH Negatiu

El Mundo Deportivo arribava avui als quioscos amb una portada enginyosa. Sobre una foto de Ronaldinho i Henry, titulava a tota portada "Factor RH", en al·lusió a les inicials dels, fins fa uns mesos, considerats millors jugadors del món.

Un titular original. O no...perquè, esgotat (per repetit i cansí) l'acrònim REM (no en referència al grup de Michael Stipe, sinó a Ronaldinho, Eto'o, Messi) era previsible que arribés el dia que utilitzessim l'RH per referir-nos a la bona o mala salut de l'equip. Com previsible és que el dia que Henry i Messi facin un bon partit conjunt es parli que "la moda és HM".

El cas és que avui el Barça rebia a l'Almeria. I que lesionats Eto'o i Messi (suplent per recomanació mèdica), tota l'atenció es centrava en Ronaldinho i Henry. A priori, semblava que l'escenari era immillorable perquè el Barça acabés amb 21 dies sense conèixer la victòria i tornés a donar espectacle. Partit al Camp Nou, contra un recent ascendit, i amb Ronaldinho i Henry al teu equip.

Però no. Bé, sí. L'equip ha guanyat. 2 a 0. Però hem hagut d'aguantar 80 minuts d'insuls 1 a 0. El dos a zero ha arribat de penal (que no era). I l'ha marcat Messi.

Henry ha marcat el primer. A porta buida. Només faltaria. Però de la resta del partit millor no parlar. Com de Ronaldinho. El Gaucho ha tornat a ser substituït. Un cop més. Aquesta temporada només ha jugat un partit de lliga sencer. I aìxò que Eto'o està lesionat!

Jo ja no sé que els passa a aquest parell. Els del factor RH. Fa uns mesos eren els millors del món. I avui, tant l'un com l'altre, disten moltíssim de ser els jugadors que van ser. No sé. Ja no ho sé el què els passa. Avui tenien una oportunitat d'or per lluir-se. Però no. El factor RH ha resultat negatiu. I consti que tots dos son jugadors que m'entusiasmaven.

Xavi Torres, director del Gol a Gol, ha començat el seu programa d'avui dient que "amb partits com els d'avui es guanyen lligues". Sí, és cert. Totalment d'acord. Amb partits com els d'avui es guanyen lligues. Així la va guanyar el Real Madrid fa només cinc mesos. El mateix Madrid que, tot i guanyar la lliga, va fer fora Capello i es va gastar el què no està escrit per renovar mig equip titular.

Perquè sí. Amb partits així es guanyen lligues. Però es perden espectadors i il·lusió.

Si seguim així...potser sí que guanyarem partits i fins i tot lligues. Però si els diumenges a la tarda ens volem divertir no haurem de descartar fer un cop d'ull a la cartellera. Barcelona té una oferta de cinema, teatre i espectacles molt suggerents, interpretats per professionals que es deixen la pell a l'escenari. Potser arriba l'hora tornar a tenir-los en compte.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Sólo hay una verdad absoluta: que la verdad es relativa.
André Maurois (1885-1967) Novelista y ensayista francés.

...y en fútbol también (¿o más?). Y meter en el mismo saco la H que la R en este momento, no solo no es justo, sino que ni siquiera ayuda a acercarse a una verdad relativa.

Alba ha dit...

De moment els llibvres son els millors acompanyants per divertir-se. el Barça haurà de millorar i molt si vol donar alegries al seus aficionats. No es poden fer partits con el de l'Almeria i millor no parlar-n'he de ronaldinho que ja es un cas perdut.
Salutacions

Mireia Canalda ha dit...

Mejora urgente en los entrenos sr Rikjaard

Tómense unos minutos de reflexión.
Desde hace unos años, hemos integrado muchos jugadores en la plantilla de F.C.Barcelona. Jugadores que procedían de otros equipos, mejores o peores pero con un alto renimiento en sus entrenamientos. Llegan a nuestro Barça y tan sólo rinden al 100% un máximo de 2 años. ¿Por qué? Empecemos a plantearnos ese delicado tema. ¿Por qué tantas lesiones? ¿Es mala suerte? NO señores. No solo el Barça puede ser el equipo de la mala pata. Es un problema serio. Vean el claro ejemplo de Ronaldinho. Hace ya un año que se arrastra por el campo. Le acusamos de sus fiestas y locuras en su vida personal, pero no es ese el problema. Eso lo ha hecho siempre y me arriesgo a decir que casi todos son iguales. Es por el rendimiento de los entrenos. Tanto da si sale toda la noche si después el club le da un entreno como es debido. Llegó del PSG a un altísimo nivel (que es como debe estar un deportista de élite) y nos brindó su mágia hasta que su cuerpo fue desmejorando. Tu técnica sigue ahí y por ello es totalmente recuperable. Para mi, la solución sería contratar a alguien que "macharara" a estos deportistas (TODOS). Vean el caso Samuel Eto'o. Llega del Mallorca, pasan un par de años, y empieza a romperse por todos lados. Xavi, no venía de ningún equipo, pero si, de trabajar con otros entrenadores, y al cabo de un par de años, roto 5 meses....y así van cayendo todos y caerán más si no frenamos esto. Me lastima en el alma ver a Ronaldinho arrastrarse en el campo, que demuestre que quiere, pero....NO PUEDE!! Esto es grave.A Ronie yo le recomendaría, un entrenador personal mientras el club no pone solucion a eso, y veremos al crack que sigue siendo.Y lo mismo para todo aquél que quiera entregar lo mejor de sí. Pero sr. Rikjaard y Barça en general, eso es una vergüenza. estamos cabando nuestra propia tumba. Póngase manos a la obra para encontrar profesionales como Juanjo Brau, preparador del club que está recuperando a Samuel Eto'o y haciendo un maravilloso trabajo. O bien, que este hombre decida como deben ser los entrenos o bien encuentren otro profesional así, pero está claro que esta situación no es sostenible mucho tiempo más si queremos hacer cosas importantes este año. Es necesario un cambio urgente señores de la casa culé.
Mireia Canalda