dissabte, de desembre 23, 2006

15 dies sense futbol !!!

Arriba el Nadal i els futboleros ens quedem sense futbol. Fins després de reis no tornarem a gaudir del nostre passatemps favorit. 15 dies sense futbol!

La primera reacció és d'incertessa. Què farem els caps de setmana? De què discutirem al bar? De què escriurem al blog?

Analitzo la situació amb calma (és un tema preocupant, que m'obliga a una profunda reflexió), i veig les coses d'una altra manera.

El Barça va jugar el seu primer partit oficial d'aquesta temporada el 17 d'agost (Supercopa d'Espanya contra l'Espanyol). En quatre mesos, 120 dies, ha disputat 29 partits oficials corresponents a 8 competicions diferents. Lliga, Champions, Supercopa d'Espanya, Supercopa d'Europa, Copa Catalunya (final corresponent a la temporada anterior), Copa del Rei, Mundial de Clubs i Joam Gamper. Un promig d'un partit cada 4,13 dies. 15 partits els ha disputat al CampNou, i 14 fora de casa, a llocs tant dispars com Mónaco, Madrid, Londres, Sofia, Bilbao, La Corunya o Yokohama.

A més, els jugadors internacionals han tingut altres compromissos. Espanya, per exemple, ha disputat quatre partits en aquests quatre mesos: tres oficials (amb desplaçaments a Irlanda del Nord i Suècia) i un amistós.

Això significa que un titular del Barça internacional amb Espanya, com Puyol per exemple, ha tingut 33 compromissos futbolístics en 120 dies: un partit cada 3,6 dies de promig.

I tot això, ho han hagut de jugar desprès d'un estiu de mundial que es va disputar només acabar la temporada anterior, amb pocs dies de descans, i amb una pretemporada deficient en la que va haver poc temps de fer una bona posada a punt per culpa de la gira asiàtica.

No és d'estranyar que, en aquests quatre primers mesos de temporada, les lesions dels futbolistes hagin estat constants. Més de 15 trencaments de lligaments creuats del genoll a la primera divisió espanyola. Tots els equips han patit els efectes de la plaga. Rikjaard ha vist com se li trencaven, un darrera l'altre, jugadors com Eto'o, Messi, Saviola, Edmilson, Zambrotta, Thuram...i això per citar només els afectats per les lesions més greus. Si afegim els que han patit sobrecàrreges, contractures musculars, etc...pràcticament hauriem de citar tota la plantilla.

El ritme d'aquests propers mesos, però, només ha estat un aperitiu comparat amb el què ens espera. Quan retorni el futbol, al Barça li espera jugar la fredolera de 7 partits en 20 dies, entre el 7 i el 27 de gener, només entre Lliga i Copa del Rei. Un promig de partit cada 2,85 dies.

El pobre Rikjaard, veient el brutal calendari que tenia l'equip, va intentar dosificar l'esforç dels jugadors implantant rotacions des de principi de temporada. I va ser criticat per tota mena d'aficionats, periodistes i opinadors. Tot i així es van anar trencant els jugadors. I els que han tingut la sort de no lesionar-se i disputar gairebé tots els partits, com Ronaldinho, han vist premiat el seu esforç amb constants crítiques per no rendir sempre el màxim, tot i que en només quatre mesos hagi batut ja tots els seus registres personals, havent fet 16 gols: dotze gols a la lliga, dos a la Champions, un al Mundial de Clubs, i un al Gamper.

I és que l'exigència dels aficionats és insaciable. Tots volem sempre veure els nostres equips al màxim; guanyant i, a més, jugant bé. És just? És possible aconseguir-ho amb aquests calendaris?
Analitzant a fons el tema, la idea d'estar quinze dies sense futbol gairebé em sembla fantàstica. Donarà temps a que els jugadors descansin, es recuperin de lesions, i que tots els que formem part de l'entorn (aficionats, periodistes, directius...) tinguem temps per agafar la distància necessària que ens permeti reflexionar des d'una certa perspectiva.

Estaría bé que els responsables dels clubs i de les competicions també aprofitessin per a reflexionar. I que arribessin a la conclusió de que no es pot mantenir aquest ritme. Ni tant sols pot fer-ho un equip com el Barça, que té una de les millors plantilles del món. ¿De que serveix jugar tants partits si, per culpa de la sobrecàrrega, el cansament i les lesions els artistes no poden rendir al seu màxim nivell? ¿No ens estarem carregant el circ per culpa de voler-lo exprèmer massa?

Imaginem-nos un teatre que, per voler recaptar el màxim, programes tres sessions diàries. ¿No creieu que els actors acabarien rendint menys i, a la llarga, acabarien carregant-se l'espectacle?

És cert que hi ha lesions imprevisibles. Però també és cert que unes altres són evitables. I que amb un calendari coherent hi haurien menys lesions, els jugadors estarien més en forma, i veuriem, tots, millors espectacles.

Creieu que els aficionats del Getafe estaran realment contents que el Barça els visiti sense Ronaldinho, Deco, Eto'o i Messi? Creieu que els aficionats compraran aquest partit per pay per view igual que si poguessin jugar els quatre cracs?

Jo, per molt culé i futbolero que sigui, preferiria veure al Barça cada set o deu dies, i no cada tres, però veure'l bé. Amb uns jugadors descansats, i un equip realment preparat per rendir al màxim nivell.

Però perquè això sigui possible, el primer seria una seriosa (i traumàtica per alguns) reorganització de totes les competicions, que inclogués una reducció dels equips participants. És preferible amputar per seguir vivint que morir sencer.

Per què no es digui que critico sense proposar, als propers articles seguiré tractant aquest tema, i proposaré com sería, per a mí, una utòpica temporada ideal.

Mentrestant, alegrem-nos de tenir 15 dies sense futbol!!!

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Amic patidor.
Jo hagués continuat el títol d'aquest tema amb " Només faltaria". Els que sou fanátics del futbol no hi veieu més enllà. Acabo d'arribar de la missa del gall que com cada any no em perdo. Prefereixo perdre'm un partit de lliga del barça. Si, Si, és així. Desgraciadament pels fanàtics futbolers, hi han altres coses que cal viure fins i tot amb més passió que un partit de futbol. I és el Nadal. I aquí no valen les excuses del qui creu o no creu. Per que tots creiem encara que sigui una miqueta. I si no, és moment per fer un anàlisi de com ha anat l'any, de com sóm, de com volem ser....
Jo patidor, t'animo a que visquis el nadal des d'aquest punt de vista. No des del punt de vista superficial del consumisme sino des del punt de vista de la reflexió, encara que no siguis creient, penso que cal oblidar-se d'etoo's i ronaldinhos i pensar més en el que has fet bé i en el que no has fet bé durant l'any. Si no parem i reflexionem de ben segur serem més imperfectes. Cal meditar, almenys durant quinze dies, i apendre del que no hem fet bé. De viure en família el que no podem viure durant l'any.
Només faltaria que el futbol i tot el que l'envolta (diners) no respectés ni l'època nadalenca.

Així que, patidor, tens una gran oportunitat per aprofitar, ja que no sabràs que fer, els caps de setmana. Reflexiona. Medita. I sigués aquest any vinent millor persona que l'anterior. I això va també pels demés.

Bon Nadal a tots i Feliç 2007

Anònim ha dit...

Por favor tranquil para de hablar como si fueras un capellán en plena misa. En este bloc no hay feligreses sino aficionados al futbol. Para decir esas sandeces mejor que te metas en el foro del Opus Dei que debe ser de tu cuerda.

Anònim ha dit...

@tranquil

Ves lo que pasa por pedir que la gente medite durante 15 días, va cituadà lo hace durante 15 segundos. Y te contesta.

Los que somos fanáticos (?) del fútbol supongo que cada uno ve hasta donde llega, le permiten sus creencias, sus modelos mentales y sobre todo hasta donde es capaz de ver. Como todos tranquil, como todos, igual de lo que se trata es de meditar no durante los 15 días que figura que toca meditar y hacerlo continuamente, seas o no fanático del fútbol.
Además no creo que Patidor sea un fánatico del fútbol e ignoro su cupo de días de meditación. Pero puedo entender que el sermoncito caiga mal en un bloog como este aunque la verdad yo creo que aporta y puede como todas los conmentarios, incluso como la visceral contestación de ciutadà, hacernos meditar. Hagamoslo hermanos en el Bloog, meditemos.

Por cierto no me perdería ningún partido del Barça por la misa del Gallo, entre otras cosas porque no voy a misa. Pero me parece perfecto que lo haga cualquiera que crea y le apetezca hacerlo mientras no me obligue a hacerlo a mí.

Por cierto y para volver al tema que nos ocupa, como casi siempre, no le falta razón al Patidor, quizás, entre todos, estamos matando a la gallina de los dientes de oro.

Sigamos meditando en este bloog. De buen rollo, porfi.

Anònim ha dit...

GUDDY MEDITA


*
Reflexionem i meditem doncs.

Com és possible que en època nadalenca, on la gent gaudeix de més temps lliure, el circ de l'entreteniment per excel·lència estigui tancat? Què pensariem si els cines també fèssin festa? On duriem els fills, nabots, germanets etc?
I si tanquèssin els teatres, els bars, les discoteques? tot això és oci i entreteniment i s'ha de gaudir quan més temps lliure és té i el nadal és época de temps lliure.

Jo no dic que els futbolistes no tinguin que fer festa... simplement que l'haurien de fer en altres moments. La temporada s'hauria de plantejar de diferent manera.

La Premier League segueix funcionant i els seus jugadors no trenquen la seva forma física a mitja temporada... perquè no negarem que els jugadors del barça hauràn de fer una mini-pretemporada quan tornin de les seves respectives "comilonas" amb la família... un altre cop a agafar el ritme... un ritme per cert, que el Liverpool no ha perdut.

Amb raó Guddy tornarà tocat de les vacances de nadal... això a la Premier no li passava... de fet, potser el gol que va fallar davant l'Atlètico va ser perquè ja pensava en les seves primeres vacances de nadal desde que juga al futbol.

Jo proposo que l'esglesia tanqui per nadal... o potser perdrien molts ingressos en aquestes èpoques de solidaritat, germanor i meditació?

Anònim ha dit...

Meditem, amics, meditem...

a tranquil:
No t'amoïnis company. En aquest blog hi ha una colla de descreguts, tan fanàtics o no del futbol com altres ho són en altres afers, com per exemple, la religió.
Estic d'acord amb tu: cal que meditem sovint per ser sempre una mica millors. Jo, sobre la meva persona ho faig en la intimitat. I sobre el meu club ho faig aquí, que és un bon lloc amb bones companyies.


a métode:
tu ho has dit, en GUD "des de que juga al futbol que pensa en les seves vacances de nadal" Anava aíxí oi?? (je,je)

a PAT:
Qué bien escribes coñ..!

a Patidor: reflexiona, medita i torna a reflexionar però no oblidis les teves obligacions (ja,ja)

Feliç sortida del 2006 i millor entrada a l'any 2007. Sigueu feliços amb futbol o sense.

Anònim ha dit...

Bona nit de nou companys,

Des que suposadament no hi ha futbol els telenotícies donen les notícies del futbol internacional i en aquest moment estic veient a Tv3 un reportatge sobre el Gaucho. Més de 30 minuts en Prime Time que no sé a què venen.

Qui deia que estaríem 15 dies sense futbol?

Anònim ha dit...

@tranquil:
és curiós que tornis de la misa del gall i el primer que facis sigui entrar a un blog de futbol. Trobo que la reflexió t'ha sentat molt bé. Sí, senyor. I la reflexió està molt bé però, del tema de l'article que dius?

Anònim ha dit...

Jo estic d'acord amb el Métode Goljohnsen: el futbol no s'hauria d'aturar. Que pari l'esglessia!!! Menys mal que jo sóc ateu, gràcies a déu!!!

Anònim ha dit...

Per cert, felicitats per aquest blog. Ha estat tot un descobriment. Llàstima que hi hagi tants pocs comentaristes.

Anònim ha dit...

@gud

Vuelve al equipo vuelve por Navidad

@patidora&patidor

¿De que obligaciones se esta hablando?
¡Quremos una descripción detallada de las mismas en el bloog! Con pelos y señales. Vereis como sube la audiencia del Bloog.

@método

¿Que es lo que más te gusta de Gud?
Explícalo porque quizás hay gente que no llega a verlo. Ilumínanos.
Yo solo lo vislumbro y aún asi me ciega su fulgor.

Anònim ha dit...

Em sembla lamentable que des d'aquest blog no es parli de les llagrimes messiàniques de Ronaldinho en la seva visita a Porto Alegre. Els jugadors del Barça demostren que són els més olidaris del món amb diferència.
Reflexionem!

Anònim ha dit...

Pozipozi, ggrrrrggg!!! Amarrosa. haaayquetelameeetooo!!! pozi, pozi, ggrrrrggg!!! Mu bieeeng. Toydacuerdontóooo, patidó!!!, pozi, pozi...

Anònim ha dit...

Com ja suposava, els meus consells no han quedat sense resposta. Permeteu-me que us contesti un a un:
Al Patidor: Només dir-te que penso que si no has contestat al meu escrit es per que part de raó hi has trobat. I m'en alegro. Tot i que et considero un patidor nat, encara guardes un trosset del teu cor per altres finalitats.

Al Ciutadà: Sóc conscient que aquest blogg està destinat unicament a parlar de futbol i coses relacionades, no cal que m'ho diguis tu. Entenc que t'hagis sentit incòmode quan he parlat de reflexió, de meditació...quan són paraules que no tenen res a veure amb la religió i que segur tu ni conèixes. Amic ciutadà, confons els termes. Que jo hagi anat a la missa del gall, no obliga als demés a anar-hi. Que jo canvii la missa del 25 de desembre per qualsevol partit de futbol, no obliga als demés a fer-ho. Són opinions. Si tu estàs tan perdut a la vida que qualsevol opinió t'influencia, vigila, pots caure molt fons i llavors acabar per demanar ajud a aquell ser superior que tu negues. Que tinguis sort.

A en Patt: Respecto tot el que dius i opines, però com saps, si el món va com va és per que la gent no reflexiona ni quan dorm, i menys, cada cop menys, per nadal. L'unica oportunitat que ens dona l'any, l´'unica excusa per fer-ho és en aquestes dates. T'animo a fer-ho.

A el método goljohnsen: Només dir-te que estic dacord amb el que dius. Però la gent també te el dret a viure les festes en familia.

A la patidora: No sóc fanàtic de la religió. Que mediti o reflexioni no em fa més catòlic. Ni anant a la missa del gall em converteix en fanàtic de la religió. Tot i això respecto el que has dit.

A Amunike: Si, vaig tornar de la missa del gall, després de reflexionar una bona estona (si no mira l'hora de l'escrit) i em vaig conectar al blogg. Que vols que et digui, més que res per fer-vos arrivar la meva opinió sobre els 15 dies sense futbol.
No calen, no, no calen. La meva opinió es que si que es poden passar 15 dies de futbol sense problemes sempre i quan sàpigues aprofitar-los per coses més importants que el futbol.
Per ex: Mireu en Ronaldinho. Ha aprofitat els dies no només per No jugar al futbol i descansar, si no per inaugurar un centre educatiu al seu país per a nen/es amb risc d'exclusió social.
Tot plorant, ha passat la ma per la cara a més d'un milionari del futbol, i ens ha donat un lliçò a tots.

A Laporta: Aqui tens la meva opinió sobre les llàgrimes del Gaucho.

Anònim ha dit...

Mubieng trankí! azizeabbla!! pozipozi, haaayquetelameeetooo!!! ggrrrrggg!!! pozi...

Anònim ha dit...

Pero... ¿que nos esta pasando?

¡Vuelve fútbol vuelve!

Los consejos de tranquil, las lágrimas de Laporta, las misas del Sr. Gallo, los pozi de pozipozi, las obligaciones conyugales, las reflexiones de método,etc,etc. Todo por no tener una mala jugada que comentar, un resultado con el que discrepar, el juego de un equipo que valorar, sin nada en la vida con que entretener nuestras neuronas. Solo han ahorcado a un dictador (y eso que no es la norma, porque sulen morir en la cama), hay una nueva-vieja guerra en Africa de la que seguro que cuando la barbarie se regularice empezaremos a no tener noticias, Eta ha demostrado sin matar que puede seguir matando ¿alguien lo dudaba?, menos mal que el PP ya nos había advertido. Necesariamente cuando hay un atentado de Eta tiendo a pensar del PP lo mismo que pienso de la Patidora cuando marca Gud. Se alegran o se entristecen. Sea lo que sea lo de la Patidora es menos grave ¡seguro!

El Patidor al no intervenir no es que no de o quite la razón a nadie sino que quizás sencillamente este de vacaciones del blog, unos 15 días aproximadamente. Pero aquí estamos nosotros para mantener viva la llama del debate con o sin Patidor, con o sin fútbol, sobre el fútbol o sobre las lágrimas de los super millonarios que ayudan a los desposeidos de la tierra ¿Que tal la versión tierra sin supermillonarios y sin desposeidos? ¿Lo meditamos el año que viene por Navidad aprovechando que no habrá fútbol otra vez?

Método espero tu respuesta ami pregunta sobre Gud.

En fin, 15 días con o sin fútbol, dan para muchas meditaciones, reflexiones, respuestas pendientes y comentarios...


Pozi, ¿verdad pozipozi?

Anònim ha dit...

Rectificación: Eta ha demostrado matando que puede seguir matando.

Anònim ha dit...

Pozi.

el método goljohnsen ha dit...

GUDDY NEW YEAR

*
a pat andrews:

Gudjohnsen és un punta amb arribada, no desborda per regat, si no per velocitat i sorpresa. És corpulent per aguantar la pilota, juga perfectament d'esquenes a la porteria i té un remat bastant decent per NO ser un davanter centre, tot i que pot assumir aquest rol quan hi han baixes (que és el que passa actualment al Barça).

Qui sap per quin motiu, se'l va criticar des del primer dia, quan hi han hagut centenars de jugadors que sel's hi han donat més oportunitats...

Per això i per molt més, respectem al bacallà.

Anònim ha dit...

@método

Buena argumentación con la que coincido en lo esencial.
¡Visca el bacallà!

Dios Cruyff ficho algún delantero centro-delantero centro bastante peor y en este blog hay gente que lo admira. Algún día si viene a cuento explicare porque me es imposible admirar a Cruyff.