dimecres, de gener 24, 2007

50 dies


L'equip s'empenya en què hagi de seguir amb el mateix discurs. Diumenge, just el dia en què el Camp Nou xiulava tècnic i jugadors per primer cop en tres anys, vaig fer un exercici d'optimisme, i vaig pronosticar que guanyariem aquesta lliga. Ja diuen que els optimistes són pesimistes mal informats. Voldria ser optimista...però la terca realitat s'empenya en tornar-me de peus a terra.

Avui el Barça tancava la primera volta a Sevilla. Empat a al camp del Betis. El campió, en la línia dels últims partits, no ha sabut guanyar al tercer pitjor equip de la lliga. I encara gràcies que ens hem endut un punt: al temps de descompte els de Luís Fernandez han pogut fer el gol de la victòria. La realitat, però, no és que hem guanyat un punt: n'hem perdut dos.

Ha estat una trista manera de tancar 50 dies que es prometien feliços.

El passat dos de desembre el Barça va aconseguir el mateix resultat que avui al camp del Levante. Un a un: idèntic resultat en un idèntic partit. Aleshores vaig escriure a aquest blog que el temps ens diria si aquell empat seria un resultat positiu o negatiu. Cinquanta-tres dies desprès ja tinc la resposta. Aquell empat, lluny de ser una excepció, es va convertir en el preludi del què hem viscut durant dos mesos.

En aquests 50 dies el Barça ha jugat set partits de lliga contra rivals de la zona mitja baixa de la taula. Era l'oportunitat perfecte de sumar 21 preciosos punts davant equips teòricament assequibles amb els que distanciar-nos dels altres equips. La realitat, però, és que el Barça només ha guanyat dos dels set partits, contra els dos cues de la lliga: a la Reial Societat per la mínima (1-0) i al Nàstic (3-0). Dels altres cinc partits, quatre empats: Levante (1-1), Atlético de Madrid a casa (1-1), Getafe (1-1) i Betis (1-1); i una derrota (Espanyol, 3-1).

Els optimistes diran que, a pesar de tot, el Barça és líder i campió d'hivern, i que durant aquest període també s'ha passat una eliminatòria de la Copa del Rei. Els pesimistes, que un dels millors Barças de la història té només un punt més que el pitjor Madrid de la història, i que en aquest període també s'ha perdut un Mundial de Clubs. Els realistes, Copa del Rei i Mundial a banda, simplement diran que a la Lliga l'equip ha sumat 10 punts dels últims 21 possibles.

Així és com ens ha anat els últims 50 dies.
I això, el que ens espera els propers 50:
  • 28 de gener: Barça-Celta (Lliga)
  • 31 de gener: Barça-Saragossa (Copa Rei)
  • 4 febrer: Osasuna-Barça (Lliga)
  • 11 febrer: Barça-Racing (Lliga)
  • 18 febrer: Valencia – Barça (Lliga)
  • 21 febrer: Barça – Liverpool (Champions)
  • 25 febrer: Barça – Athlétic (Lliga)
  • 28 febrer: Saragossa – Barça (Copa Rei)
  • 03 març: Sevilla – Barça (Lliga)
  • 06 març: Liverpool – Barça (Champions)
  • 11 març: Barça - R. Madrid (Lliga)
Veient el que estem veient, no sembla fàcil, oi? Tenim 50 dies per recuperar el que en 50 dies no hem sabut guanyar. 50 dies per redreçar els 50 dies per oblidar. 50 dies.
Foto: As.com

24 comentaris:

Anònim ha dit...

No siguis tan pessimista... ara senzillament falta qualitat. Amb Ronaldinho en un estat pèssim de forma, Eto'o i Messi són mitg equip. Quan ells tornin, t'asseguro que l'equip, sense fer el joc brillant de la temporada passada, tornarà a recordar-te al que va triunfar a París. Visitans a www.madridcansa.blogspot.com

Anònim ha dit...

La experiencia es algo maravilloso, nos permite reconocer un error cada vez que lo volvemos a cometer.
Franklin P. Jones


La maldición del empate a uno o como se pierden puntos de dos en dos.
El peor partido de Ronaldinho que le recuerdo.
Saviola&Gud, tonto monta, monta tonto.
Gyuly&Iniesta, bien por la banda derecha.
Marquez más facil evitar el gol del Betis que marcar el del Barça.
Los de la cantera parece que le ponen más ganas.
La actitud de la primera parte no puede ser solo culpa de los jugadores.
Jugando así para ganar la liga tendrán que colaborar mucho los otros equipos.
Esperemos que tengan un plan aunque seamos incapaces de verlo.

Y aún queda el peor comentario que personalmente puedo hacer: con independencia del resultado he dejado de divertirme viendo al Barça.

Anònim ha dit...

el pitjor madrid de la història??

ojo que fins fa poc van fer el millor inici de temporada dels 10 últims anys, que precisament va ser amb Capello. Podem parlar de crisis institucional, de identitat, el que volgueu, però no de resultats.

Just després del derbi els "optimistes" vem dir que en breu seriem líders i estariem a quarts de la Copa. ( lo recuerdas enblanciblau?) Això o hem aconseguit.

Cert que sense espectacle i cert que amb deficiències, però crec que s'està fent un esforç per estar a dalt tot i sabent que no s'està bé. Esperem que quan el tò físic es recuperi i els lesionats també, tornem a fer el futbol que aquests mateixos jugadors han practicat fa molt poquet.

Quan es van lesionar de gravetat els 2 cracks, molts vem pensar que aquest any pintava malament. Vem desitjar que l'equip aguantés a dalt i amb les màximes opcions als diferents títols per a què quan es recuperessin, acabessin la feina i donguessin el salt qualitatiu necessari per ser definitivament superiors a tothom.
Prefereixo encarar el que queda de temporada amb aquestes espectatives. Podem veure un bon final de temporada.

el método goljohnsen ha dit...

*
Jo soc de la part optimista: Seguim primers, campions d'hivern en solitari, un punt per davant de Sevilla i Madrid i tot això sense Eto'o ni Messi i amb un Ronni molt justet...
Confiem en aquest Barça i esperem la seva recuperació física.

I l'amic $aviola? on era el gran jugador que va revolucionar l'entorn blaugrana pel fet de marcar 6 golets a 2 equips de segona divisió?

Ahir era el dia per jugar amb Guddy i $aviola alhora. Cadascú al seu lloc. Potser així haurien funcionat.

Anònim ha dit...

Aviam...jo penso que tampoc em de fer una muntanya per un parell o
3 de partits que haguem jugat fatal; tot i així em de veure el costat positiu, que nem primers i 1 punt per sobre...
I tampoc sense oblidar a Roni, que més de una ens ha salvat i per 2 partits que jugui i no estigui gaire eficientment, tampoc es tracta de tirar-li a ell tot el marró, també tindrà algo a veure l'alineació no de la plantilla????I encara, que ens anem sortint sense Messi, Eto'o....
A l'espera de Eto'o, eto'o.....je m'appelle Samuel.
Visca el barça, hombre ja!!!!!!
Pepito Grillo

Anònim ha dit...

ets pepita, pepito o pepito/a????

ets la mateixa persona?

t'estan usurpant?

problemas de memoria?

Anònim ha dit...

Jajaja, sóc pepito grillo, pasa que pat andrews em va dir pepita i mira...................
eto'o, eto'o .....je m'appelle samuel

Anònim ha dit...

Estic d`acord amb mots de vosaltres, pero només recordar-vos que aquests bon home ens ha salvat uns quants punts i és el millor jugador del món, no el Cannavaro aquest "leñero" sense cadera i gràcies al Ronaldinho soc cada dia més feliç.
Salut i força al canut!!

Anònim ha dit...

Haber que todo el mundo se tranquilice, que afición es esta, que cuando el barça hace tres partidos malos ya silvan y critican a Ronaldiño, que està pasando, con aficiones así no se puede tener nunca tranquilidad para ganar nada.Es que ya no teneis memoria,hace bien poco esta afición estaba muy contenta celebrando los títulos conseguidos...Ah y por cierto a Ronaldiño ni tocarlo, aunque este lento,pesado y chupón...hace más el con una pierna que gudjonsen con las dos...vale!!!

Anònim ha dit...

Ole els teus ous Cabra, en aquest blog falten culés com tu, amb menys anàlisi migcentristes, menys sermons i menys frases fetes. Culés de debò que ho sentin i no siguin uns caga dubtes. I que si defensen a un solo jugador almenys que sigui el millor, un poc de mètode per favor o un poc de per favor mètode. Tremola Cèltic !

Sergi Larripa ha dit...

@Kosovar:
Tremola Celtic?

Sergi Larripa ha dit...

@Kosovar:
Aaahhh, sí. Perdò, on tindria el cap: Celtic de Vigo.

Anònim ha dit...

Ohhh si que gran error, que graciós, em parteixo. Rectifico, tremola Celta de Glaswow. Però encara espero la rectificació oficial de blog de quan es va dir que el Barça de basquet havia guanyat d'un en una pista italiana i en realitat havia perdut. I els resultats dels famosos premis del patidor culé? perquè ens van fer votar si no hi ha resultats o és que es perd el temps en "històries personals".O és que els llests no s'equivoquen mai?

Sergi Larripa ha dit...

@Kosovar:
En lo del partit de bàsquet estic perdut, no sé a quin article et refereixes. En lo dels premis, tens tota la raó, si senyor. Vaig fer el recompte de punts i no els vaig publicar. Demà ho faig.
I sí, els llestos s'equivoquen: és Glasgow, no Glaswow.

Anònim ha dit...

21 DESEMBRE 2006, "Esperant a Eto'o" en la PD, el Braça va pedre de 1 en la pista del Benneton. Els llests (i els ximples)s'equivoquen.

Sergi Larripa ha dit...

Doncs has trigat una mica en fer-me veure l'errada, no? Potser si et prenguessis això més seriossament com fa la majoria, en comptes d'actuar com un simple provocador i un troll, podries arribar a fer aportacions valuoses a aquest blog, i tots et prendriem una mica més seriosament. Respecte als teus habituals insults, t'ho dic seriosament, o te'ls estalvies, o et busques un altre blog. OK?

Anònim ha dit...

Collons patidor, em sembla que no fara falta que em treguis del teu blog, perquè a la pròxima amenaça no tornaré a entrar ni a llegir-lo. Ja et val, sembla que solament tens la pell fina amb mi, i ni sóc un provocador ni un troll (???), sóc així. Uns altres poden cridar-te nuñiste i de tot i no passa res. El que t'he dit, ja et val i per cert ets membre numerari del club. Per cert igual m'ho prenc més de debò que molts dels comentaris que llegeixo, o solament et llegixes amb lupa els meus. Busca insults meus i comparalos amb els d'altres o solament tu pots tenir ironia i mala llet amb els que entrem en el teu blog i a tu no se't pot dir ni llest. Aplica ja la censura amb mi i descansa senyor del blog. És el que vols, no?, tu manes, però llavors repassa els principis del blog o aplica'ls igual per a tots, OK?
Visca el Barça!

Anònim ha dit...

ta joio el alvariño patidor. Esta gueno lo que ta echo Pozi. Que enculaa ma notable pisha Pozi Bué pero tu no era livera. Pozi q lo ere si, joio, peo si te kiere follá al xavalillo Pozi. a que Mikelele no ta dacuerdo , venga echa una risas y perdona al makarrilla i en asin seran dos Pozi . enrecuerda cuando tu eran jobencillo Encarna Pozi

Sergi Larripa ha dit...

@Alvaro Koso var:
Te n'adones que quan dius "a la pròxima amenaça no tornaré a entrar ni a llegir-lo", ets tú que m'està amenaçant? Vol dir això que, per mantenir-te com a col·laborador del blog m'he d'abstindre de dir-te res?

Critica, discrepa, digues el que vulguis. Fotem punyalets divertits com els que de vegades m'has fotut. Els punyalets, en la seva justa mida, fan això fins i tot més divertit.

Però no contribuieixis a que això sigui un lloc crispat on l'insult sigui el que prevaleixi.

En els quatre mesos que aquest blog té de vida no he censurat cap comentari ni cap col·laborador. Tothom ha pogut dir el què ha volgut, i com ha volgut. Bé que ho saps.

Tant de bó d'aquí quatre anys poguem dir el mateix.

Però si en algun moment he d'optar per evitar la marxa d'un col·laborador insultat que em manifesta el seu malestar (ja saps, tinc mail) o la d'un col·laborador que ha insultat i que no vol ser amenaçat, no dubtis per qui em decantaré.

Espero seguir comptant amb les seves aportacions, en molts casos ben divertides. Però si entens tot aquest missatge com una nova amenaça (sembles haver entès tants missatges com amenaces, que ja no sé què entens per amenaça), repetiexo, si entens que aquest missatge és una amenaça, entendré que compleixis amb la teva paraula.

Anònim ha dit...

Collons patidor, és el més bonic que m'han escrit mai, no m'estaràs llençant els trastos. Tres puntualitzacions, una, mai he considerat que anar-me del blog fora una amenaça per a tu, al contrari fins que he llegit el teu comentari d'avui, si és que és sincer, creia que estaves encantat que em marxés. Dos, insisteixo que hi ha hagut nivells d'insults molt més forts que els meus i el to d'aquest últim comentari teu creo que és perquè ho reconeixes. Tres, segueixes en el club però nominat per a sortir quan m'escriguis més coses boniques, maco (ja que a la patidora no li agrada que l'hi digui t'ho dic a tu)

Sergi Larripa ha dit...

1. És sincer.
2. Cert que potser hi ha hagut insults més forts per part d'altres, però cony, tú tampoc t'has quedat curt. I reconeix que fundar un club anomenat "em caus com el cul", i que constantment estiguis comunicant l'entrada de nous membres, pot arribar a cansar a més d'un. Per això, com va dir un dia una de les cites de Pat Andrews, "si cuando fuiste martillo no tuviste clemencia, ahora que eres yunque, ten paciencia."
3. A mí em pots tirar tots els trastos que vulguis, kosovaret meu.

Anònim ha dit...

einggggggg Pozi enaqui ay tomeito Pozi Encarna pos ven quen alvarillo ien patior sen galtan Pozi pos malegro pol roze Pozi, Encarna quen ay sindidar i caus ens cul Pozi

Anònim ha dit...

1.M'ho crec
2. Mai m'he queixat del que em diuen, sempre contesto. Jo ja sé que sóc un cabró una mica sonat. Únicament he protestat per tracte discriminatori en el blog
3. I a la patidora?

Anònim ha dit...

ondiangggggg etoo sanima Pozi,ya ay encula francesss end griego asta enlicoptero aran etosssss Pozi, encarna pue vaomos enlli Pozi