diumenge, de març 18, 2007

Que així sigui!

Recreativo 0, Barça 4. Per fí vam tornar a veure el bon Barça. Diu la dita que desprès de la tempesta arriba la calma. Benvinguda. Desprès de l'el·liminació de la Champions i l'inesperat empat contra el Madrid, els culés necessitavem una mica de calma. De serenor. I la serenor, futbolísticament parlant és per a mí seure davant la tele i veure el Barça guanyar com ho va fer ahir. Amb contundencia, 0-4, i sobretot, amb ordre, amb intensitat, amb seriositat.

El d'ahir podria haver sigut perfectament un dels partits del Barça dels darrers dos anys. 4-3-3 i una alineació titular del més coherent, amb els millors a l'onze inicial. Un equip ordenat, ben posicionat al camp, pressionant al camp rival, jugant ràpid i al primer toc, i matant en atac. Matant a la primera.

Al setembre em van preguntar, veient els fitxatges que haviem fet, quin seria el meu onze ideal del Barça. Vaig dir: Valdés, Zambrotta, Puyol, Thuram, Silvinho, Márquez, Xavi, Deco, Messi, Eto'o, Ronaldinho. Pràcticament l'alineació d'ahir, amb l'únic canvi de Márquez per Iniesta. Un canvi que, veient el rendiment de l'un i l'altre, vaig aplaudir en veure l'alineació.

L'única novetat va ser, precissament per aquest canvi, veure Iniesta de migcentre teòricament defensiu. Em va sorprendre perquè, assebentat de l'alineació, vaig pensar que el migcentre defensiu seria Deco o, en segon terme, Xavi. Però l'invent va sortir bé. Sobretot perquè Eto'o, que ja s'aproxima molt a la seva millor forma, va sorprendre tothom amb un golàs des de fora l'àrea al minut sis. I amb 0-1 al marcador, el partit se'ns va posar ja molt de cara.

No trec mèrits, però, al 0-4. La victòria d'ahir, a casa d'un Recre que és una de les grans revelacions de la Lliga, és per a mí molt més meritòria que el 3-0 a l'Athletic de fa quinze dies. El Recre no és una mare, ni un equip condemnat al descens com son avui els lleons bilbains. Encara que és cert que el Barça es troba molt més còmode davant un equip amb interés per construir i mimar la pilota, que davant equips que només juguen a tancar-se al darrera.

En qualsevol cas, tenint en compte els quatre mesos que portavem sense guanyar fora i les decepcions patides les darreres setmanes, s'agraeix veure un Barça coherent, seriòs i enxufat, capaç de resoldre els partits amb l'autoritat que ho va fer ahir. I a sobre, amb quatre golarros. Aquest és el Barça que tant he enyorat! A Getafe, a Levante, Osasuna...Ara que ha aparegut, celebrem-ho! Que Rijkaard diu que no li va agradar el joc? Doncs a mí sí: va ser el millor joc, en el global dels 90 minuts, dels darrers dos mesos. Però bé, està molt bé que l'entrenador sigui prudent i exigent, i contribueixi a que ara, desprès de la golejada, no es torni a caure en la maleïda eufòria i el conseqüent i fatídic relaxament.

No se'm passa per alt que el Barça, tant castigat físicament aquesta temporada, va fer aquest gran partit en la primera setmana de moltes en què no va tenir partit intersetmanal. Es confirma la idea que una de les raons del mal joc era el desgast pel cúmul de partits, i la incapacitat de recuperar esforços. Esperem que ara que (malauradament) ja no hauran de jugar els dimecres, almenys ens facin gaudir així els diumenges. Que així sigui!

Foto:Marca.com

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Patidor, quan juguen els tres petits, diria que l'Iniesta sempre juga més retrassat, segurament pq és el més polivalent dels 3, és curiós però funciona.

Quin equip del món no hagúes notat l'ausència del millor davanter centre del món? i la del jugador més desequilibrant?

Jose Luis Rodríguez Beltrán ha dit...

La tornada de Eto'o i Messi té molt a veure. Elcamerunes esta formidable y Messi es electric y boníssim!!! Jo també li dono molta més importancia a la victoria contra el Recre que no pas contra la del Bilbao. Perque vam guanyar a fora de casa, per fi, després de 4 mesos en Lliga. Llastima que ara parin al Lliga per les seleccions...una salutació cordial.

Anònim ha dit...

Doncs, tot i guanyar per 0-4 jo no tiraria els petards encara. El barça, estadísiticament encara és molt irregular. Sembla que amb la lliga en tenen prou aquest any. Si fossim el Sevilla, si que hauriem de reconeixer el bon joc i l'esforç setmanal, però eliminats de la champions, només faltaria. Un partit contra el recre, on l'equip local no va controlar el partit mai, que no va suposar en cap moment cap perill pels interessos del barça i tot i ésser l'equip revel·lació, va deixar molt que desitjar.
No, no estic dacord amb l'opinió del patidor i si que ho estic de la d'en Rijkaard. La prudència és l'adjectiu que ens farà campions de lliga i no pas el "subidón" d'un patidor més ofuscat pel resultat que no pas del tipus de partit jugat.
El Barça ha perdut tres oportunitats de les 5 possibles. (champions, lliga, copa, supercopa, mundialet), si això és un equip triumfador que baixi déu i que ho bendigui. Jo no penso fer-ho. Empatar amb el Madrid, va ser una altre derrota.
Que guanyessim contra el recre, fet que em fa molt feliç, no ha de suposar clavar els partits fins a final de temporada.

Per cert, el barça està començant a renovar jugadors, i em sembla que s'està equivocant. O hi ha neteja o malament rai.

Anònim ha dit...

Las oportunidades son como los amaneceres: si uno espera demasiado, se los pierde.
William George Ward (1812-1882) Escritor y teólogo inglés

El Recre estuvo especialmente conservador, cedió totalmente el balón al Barça incluso con el 0-1, a mi personalmente me gusto más en el Nou Camp que el pasado sábado.
Puestos aponerle pegas a un Barça que El País calificó el domingo de “categórico” debe preocupar la facilidad con la que nos crean peligro en cuanto el otro equipo nos cuelga pelotas en el área. Que conste que yo también opino que actualmente es la mejor defensa que podemos presentar, incluso alternando a Silvinyo y Gio.
El partido se gano con la solvencia que se ganaban los partidos cuando “campeonábamos” y con la ausencia del mejor Ronaldinho que sigue mostrándose en la mayoría de sus acciones como un jugador atascado.

Hay motivos para el optimismo pero en un deporte tan azaroso como el fútbol no se puede dejar de pensar en las ocasiones perdidas para haber sentenciado ya la liga.

Anònim ha dit...

Tranquil, ets un derrotista de merda. No fa falta que recontis tot el que hem perdut que ja ho sabem, cony¡

Anònim ha dit...

alvaro, no et preocupis, els que ara demanen neteja són els mateixos que dp lloaran els jugadors si guanyen títols...

Anònim ha dit...

Alvaro, si jo sóc un derrotiste de merda, tu com que no pots ser menys, seràs un maleducat de merda, no? posats a ser millor..o ser el més de tots....

Mikelele, si el Barcelona guanya la lliga no serà precisament pel gran equip i als grans partits fets aquesta temporada. Si no que es guanyarà per que el altres equips foten les mateixes cagades. Per la meva part de tots els jugadors del 1er equip només lloaré a 4 o 5 com a màxim, almenys aquest any. Així que sigues una mica més coherent.

Anònim ha dit...

Alvaro, si jo sóc un derrotiste de merda, tu com que no pots ser menys, seràs un maleducat de merda, no? posats a ser millor..o ser el més de tots....

Mikelele, si el Barcelona guanya la lliga no serà precisament pel gran equip i als grans partits fets aquesta temporada. Si no que es guanyarà per que el altres equips foten les mateixes cagades. Per la meva part de tots els jugadors del 1er equip només lloaré a 4 o 5 com a màxim, almenys aquest any. Així que sigues una mica més coherent.

Anònim ha dit...

Tranquil, jo sóc un mal educat, en el concepte tradicional del terme i me l'esbufega. Però no sóc un mal educat de merda, tu si que ets un derrotista de merda que a més pretens no ser mal educat i quan se't toca un poc ho ets més que ningú. Amb culés com tu donen ganes de fer-se d'altre equip.



Et creus més llest que ningú perquè ets capaç de veure que hi ha coses en l'equip que no funcionen, però quan tinguem un bon resultat seràs el primer que treuras pit. Et deixaria dur l'equip uns mesos si no fos perquè ens enfonsaries en la misèria.

Anònim ha dit...

Mira noi, tu i jo no ens entendrem mai. I no ho farem per que no tinc ni la més mínima intenció d'assemblar-me a tu, ni de pensar com tu, ni de parlar com tu, ni d'escriure com tu, ni de.....
Ets penós, molt penós.
Si, noi, ets un maleducat de merda. I ho has demostrat en més d'un comentari.
Mira, noi, mai no has aportat res en els teus comentaris, i aquí, un ha d'escriure quant té una opinió.
Si no la té, per que el seu cervell no dóna més, millor que es limiti a llegir i prou.
No dic, que l'opinió sigui encertada, ni que es tingui raó o no en els comentaris, ara, el que tu fas, és digne d'un ser indesitjable.
Per cert, tant de bo et facis d'un altre equip, per que tots els culés sortiran guanyant.

Anònim ha dit...

i tu més! i tu mé!

t'has quedat tranquil

Anònim ha dit...

Avui m'has agafat de mala llet mikelele. Tot i això, per respecte als altres, preferiré dir-te, només, que millor no t'hi fotis. Em limito a contestar-te a tu amb un avís.
Penso que no he dit res en cap moment, que hagi ferit la sensibilitat ni del teu amic de l'ànima ni de tu mateix. Així que si no vols sortir malparat, i creu-me que en pots sortir, millor que et limitis a fer el que fem tots, opinar sobre el que el patidor comenta.