dimecres, de novembre 22, 2006

Iniestinha

Un dia Guardiola i Xavi estaven mirant un entrenament del Barça B. I miraven com es movia, com s'oferia, com la tocava al primer toc i com donava assistències un jove morenet que a penes arribava al metro 70. Guardiola li va dir a Xavi "tú em retiraràs a mí, però aquest ens retirà a mí i a tú junts".

Han passat uns anys i aquell marrec, que responia al nom d'Andrés Iniesta, ha crescut. I tant si ha crescut. Segueix fent metro 70 i calçant el mateix peu, però ha crescut tant futbolísticament que Xavi cada cop se'n recorda més de les paraules de Guardiola.

Avui ens jugavem mitja vida europea a Bulgaria. Levski-Barça, amb l'obligació de guanyar. Se la jugava Rikjaard, i el tècnic ha fet una aposta: Iniesta titular, Xavi a la banqueta. I Iniestinha ha respost. Com ha respost. Com sempre des de fa tres anys. Que dic com fa tres anys...com sempre des de fa dotze: movent-se, oferint-se, tocant-la al primer toc, i donant assistències. A més, però, Iniestinha ha afegit un detallet: un gol. Un gol que ha donat la tranquilitat i que definitivament ha matat el partit. Un gol com el que va fer diumenge passat. O com el que va fer contra el Valencia. Era l'únic que li faltava a Iniesta: marcar gols. Si a sobre de jugar com juga i ser com és marca gols...no sé on pot arribar aquest noi que, encara que sembli un veterà, només té 22 anys!!!

Ha estat un bon partit. S'havia de guanyar i s'ha guanyat. Això és lo principal. A més, avui m'ha agradat l'equip molt més que diumenge. Sabien el què es jugaven i han sortit enxufats al partit des del primer minut. Han pressionat, han robat pilotes, han jugat ràpid, al primer toc, i han jugat per les bandes, més per l'esquerra que per la dreta. S'ha de millorar però aquestes contres que al primer temps ens han fet els bulgars. Si el 9 dels Levski hagués estat John Carew també a nosaltres ens hauria fet un set. És preocupant, tenint el partit tant controlat com el semblem tenir, la facilitat amb la que els rivals es planten a l'àrea a la que lliguen quatre passis.

I ara a preparar-nos per la final. Sí, la final de la Champions, que es disputarà d'aquí a quinze dies al Camp Nou. Contra el Werder Bremen. Per què allà si que ens juguem la vida. Sí, perquè tot i la nostra victòria d'avui, som tercers de grup, i només ens val la victòria contra els alemanys per classificar-nos. Els alemanys han tingut prou amb un gol per guanyar al Chelsea de Morriño, que ha deixat a la banqueta a Shevchenko i a Robben, ha demostrat la por que li té al Barça fent el possible per eliminar-nos. Esperem que aquell dia, a més de la inspiració de Ronaldinho, del talent i les ganes d'Iniesta, de la feina de Deco i Motta...esperem que aquell dia Goljohnsen torni a tenir ben posat el periscopi.

PD: Una dada que no vull que passi desapercbuda: al minut 61, amb només 0-1 al marcador, s'ha lesionat el central Marquez. Rikjaard ha mirat a la banqueta. Hi havien Oleguer i Thuram. I a escollit a Oleguer. Com ho hem d'interpretar?

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sen's dubte és l'any de les noves perles. INIESTA & GUDJOHNSEN.

"Guddy" ens donarà el que necessitem davant del Werder, però no siguem mala gent i li demanem el 100% al bacallà d'islandia.

Al gran Eto'o no li carregàvem totes les responsabilitats.

Anònim ha dit...

¡Viva Albacete! (Al fin: un anti-patidora)

A veces, solo algunas veces hasta me sabe mal coincidir tanto con el “patidor culé” pero, y sin que sirva de precedente, me apunto a todo lo dicho sobre Iniesta. Tenía una asignatura pendiente y la esta aprobando poco a poco. En temporadas pasadas algunas de sus ocasiones fallidas en algunos partidos importantes condicionaron la temporada, no le cargo con ninguna responsabilidad por ello, pero en este juego ya se sabe de entrar a no entrar cambia hasta la crónica del partido y sobre todo el estado de ánimo del entorno.

Bueno, por lo que parece, tenemos un defensor a muerte del islandés, ya era hora que alguien le cantara las cuarenta a la “patidora”. Jeje.

Sé que el “patidor” ya lo sabe, pero mejor lo ponemos por escrito: Sale Oleguer y no Thuram porque el partido necesita más seguridad defensiva que creación de juego. ¿Se consigue eso con Oleguer? Podemos opinar a favor o en contra pero las decisiones las toma el mister y de momento no le va tan mal. Yo, en condiciones normales, pondría siempre a Thuram antes que Oleguer.