diumenge, de gener 14, 2007

Bravo Espanyol


Probablement aquest títol no agradarà a alguns dels meus amics: fanàtics culés als que, quan el Barça empata o perd, els irrita que elogii a l'adversari. I més, si aquest advesari és un dels històrics rivals del club, com el Real Madrid o l'Espanyol. Però jo em tinc per patidor culé, no per fanàtic culé. És diferent. I a mí, amant del bon futbol i de l'esperit de l'esport, m'agrada veure les coses amb la suficient distància com per poder reconèixer quan el rival és superior.

I avui l'Espanyol ha estat superior al Barça. Que dic superior: molt superior. El resultat final ha estat només de 3 a 1. I dic només perquè l'Espanyol ha gaudit de fins a 10 ocasions, de les que com a mínim quatre (a part dels gols) han estat claríssimes. Vaja, que si els davanters de l'Espanyol haguessin tingut màxima efectivitat, el resultat hauria estat d'escandol: perfectament un cinc o un sis a un.

Bravo, per tant, a un Espanyol que ha fet un partit extraordinari, i que ha guanyat el partit menjant-se al Barça de principi a final. El Barça, apàtic com sempre aquesta temporada, a veure-les venir, no s'ha enterat que estava jugant contra el campió de Copa fins que ja no hi havia res a fer.

L'Espanyol ha demostrat que no va ser campió de Copa per casualitat. Té un molt bon equip. Començant per un excel·lent porter, Kameni, un excel·lent central, Jarque, un excel·lent migcampista, De la Peña, i tres punyals en atac: Rufete, Tamudo, Luis García. Sis jugadors que podrien tenir lloc a la plantilla del Barça perfectament. Repeteixo: perfectament. Veient el partit d'avui, fins i tot em pregunto si alguns jugadors del Barça tindrien lloc a l'equip titular de l'Espanyol. Per mí està clar que alguns no. El Campió de Copa, a més, ha estat l'únic equip de tota la lliga que ha estat capaç de guanyar tant al Sevilla com al Barça. I tot no pot ser només per casualitat, no?

A més de jugadors de talent, però, l'Espanyol ha demostrat tenir altres coses. Ha jugat amb agressivitat, anticipació, tensió, concentració, pressionant en totes les línies i fins i tot a Valdés, fent un futbol de primer toc, associatiu, amb els jugadors ben posicionats guanyant les pilotes dividides, sabent defensar els punts claus del rival, sabent fer les faltes tàctiques necessàries, sabent donar les puntades que l'àrbitre permetès, amb els jugadors fent-se ajudes, movent-se, desmarcant-se, oferint-se al company, fent un futbol directe, i sortint com a fletxes en contraatacs ben trençats. Chapeau.

Del Barça, el que més m'emprenya de tot és que fa temps que es veia venir. El Barça d'avui ha estat un calc del patètic Madrid que hem vist els darrers anys. Un equip acomodat, altiu i prepotent que no surt al camp a menjar-se el contrari com les dues darreres temporades, sinó que surt a veure-les venir, i que ja només es posa el seu millor vestit en nits com la del Werder Bremen, quan tot l'entorn fa un sobreesforç de mentalització i tensió. Curiosament el més destacat d'avui ha tornat a ser Saviola, el jugador al que no se li renova contracte perquè es veu que no serveix per al Barça. Ha sortit, i en catorze minutets, gol.

Vist i el què s'ha vist avui a Montjuic, bé farien els dirigents, tècnics i jugadors del Barça en fixar-se en com ha jugat l'Espanyol. Que es posin el video, que el mirin, que el remirin i...que n'aprenguin.

51 comentaris:

Anònim ha dit...

Una derrota peleada vale más que una victoria casual.
José de San Martín (1776-1850) Militar y político argentino.


Es un buen título y además es justo.
Hoy me he vuelto a divertir viendo fútbol, lástima que haya sido viendo perder al Barça. Del Español a parte de felicitarlo no es el momento de decir todo lo que siento y pienso. Nunca en caliente.
Aún así felicidades el triunfo es indiscutible.

Anònim ha dit...

El partit s'ha plantejat des d'un principi de forma pèssima. No entenc com Edmilson pot ser titular. No entenc com saviola després de fer els dos gols amb l'alavès no se li dona la oportunitat de ser titular de nou. No entenc el deteriorament en calitat i potencia de joc d'alguns jugadors com Marquez. No entenc que no hi hagi centre del camp amb iniesta present. No entenc les desbandades de l'espanyol per la banda, no entenc que fotia la defensa del barça defensant a 100 metres de l'àrea, quan hi ha un de la peña que les fot en profunditat i clavadetes als peus dels davanters.
Si no en sabem, doncs es planteja el partit d'un altre manera i prou. Potser haguessim empatat i prou i val.
Un partit penòs pel Barça i per aplaudir a l'Espanyol. Ara, només per aplaudir-lo per que les debilitats d'un fan fort a l'altre. L'Espanyol ha jugat bé, per que han deixat que jugués a plaer. No ens enganyem. L'Espanyol acabarà la lliga al mig de la taula, i penso que així serà perque no faran sempre aquests tipus de partits.
Com vaig dir en l'anterior comentari, l'Espanyol tenía més a guanyar que a perdre. La moral pels nuvols, jugava contra el Barça, el seu màxim rival. S'adormirà en més d'un partit i aquest any li serà suficient consolidar equip, que per cert, ho està aconseguint.

Al Patidor: No elogiïs tant als jugadors de l'espanyol. La continuitat és el més important i crec que només en luis garcia ha demostrat ser digne d'un equip com el barça. En De la peña ha tingut, com sabeu, un pas pel Barça ple d'alts i baixos i el seu estil de joc, tot i que avui ha deixat el fetge, no era el que volia el Barça. Pel que fa a Saviola, ara enteneu el que vull dir quan dic que només falta que li donin minuts?

A en Patt: Després de llegir el teu emotiu comentari, que ha estat elevat a article al blog, penso que t'has contradit amb el comentari d'avui. Que vol dir en calent?. Accepta la realitat, ens han passat la ma per la cara.
Tu que dius que t'agrada veure a l'espanyol pujar de segona a primera, hauries d'ésser molt més objectiu que el patidor, i hauries de dir des de la fredor d'aquell que ha viscut en els dos bàndols tot el penses i sents d'aquest equip.
O el teu comentari-article és un bulo o encara tens sentiments per l'espanyol que contradiuen la teva ment futbolera.

Anònim ha dit...

Buenos días para algunos como los pericos y para los otros no tan buenos días,en fin así es el futbol,coraje lucha pundonr sacrificio,y tener los pies en el suelo,eso es todo lo que ayer puso sobre el terreno de juego el Español,por que al igual que el día del Sevilla tuvo que remontar,ayer no,eh de decir que sin duda alguna hoy mas que ningún día veo con mas claras opciones de llevarse la liga al Sevilla,por que aunque también perdio con nosotros demostró más sensación de equipo.
Creo que para los otros la derrota de ayer no es una derrota más,ateniendome al comentario de un blogtertulio,sino que es un punto de reflexión como el día de la intercontinental,menos mal que de les corts a montjuic no hay efecto "jetlag",ayer fueron barridos del campo por mi sensacional equipo que dio una exhibición de talento y contra y calidad de definición,quiero volver a darle las gracias a mi padre por ser del español.SIEMPRE Y POR SIEMPRE BLANQUIAZUL.

Sergi Larripa ha dit...

@Tranquil:
El que he dit és que els sis jugadors esmentats de l'Espanyol, per mí, podrien perfectament tenir un lloc al planter del Barça. No dic si serien o no titulars. Simplement que podrien tenir un lloc a la plantilla. I no vull posar noms dels jugadors del Barça als que podrien substituir aquests jugadors perquè penso que tots els teniu més o menys al cap. I quan dic que aquests sis tindrien cabuda al Barça no em refereixo als sis de cop, però si un, dos o tres dels sis. M'agradaria veure Tamudo, Jarque o Luís García jugant amb el Barça. Estic segur que brillarien molt més que a l'Espanyol. Ja va dir Clemente fa uns anys que "en Barcelona, un reserva del Barça es el doble de famoso y reconocido que un titular del Español". Tan cert com sovint injust. És la meva opinió i no intento convèncer ningú, només expressar-la tant lliurement com tú pots expressar la teva. Per això no m'agrada que em diguin a qui puc elogiar i a qui no, de la mateixa manera que jo no li dic a ningú a qui pot elogiar i a qui no.

Respecte a De la Peña, dos coses. Primer: qui no ha passat alts i baixos? Esmentam un sol titular del Barça que no hagi passat alts i baixos. Fins i tot Ronaldinho té uns alts i baixos brutals. I segon: suposo que quan dius que "el seu estil de joc, tot i que avui ha deixat el fetge, no era el que volia el Barça", et deus voler referir a que el seu estil de joc no és el que volia Van Gaal. No confonguem el que vol un entrenador (al que el temps, per cert, va posant al seu lloc) amb el que vol "el Barça". Del que no em cap dubte és que De la Peña és un dels jugadors amb més qualitat tècnica del futbol espanyol. I és cert que no tots els entrenadors han sabut treure-li el màxim rendiment. Atribuim-li també una part de responsabilitat als entrenadors. Com diu el gran Risto Mejide, "si un alumne no progressa se li han de demanar responsabilitats també als seus professors".

En una cosa sí estic d'acord amb tú. I és que evidentment l'Espanyol no juga sempre a aquest nivell. Si ho fes, estaria disputant el liderat al Sevilla. El problema de l'Espanyol és que és capaç de jugar com ahir i guanyar al Barça, al Sevilla i als camps de l'Ajax, l'Atlético de Madrid o el Getafe , però també és capaç de perdre contra el Nàstic, el Mallorca o el Recre. Evidentment a l'Espanyol li falta continuitat. Exactament com al Barça, capaç de fotre-li quatre al América i perdre dos dies desprès contra l'Internacional de Porto Alegre. Tots dos són capaços de fer el millor i el pitjor en el lapse de tres dies ¿Perquè els dos equips pateixen els mateixos virus? ¿Serà el vent de Barcelona?

Anònim ha dit...

Amic patidor. No puc estar, tot i que la respecto, dacord amb la teva opinió, ni en part del teu comenari-article.
Puc entendre que la desil·lusió faci que elogiïs d'aquesta manera als jugadors de l'espanyol, però per que no ho vas fer amb els del Sevilla, o amb el R.Madrid. o amb els 16 restants de la primera divisió. Segur que cada equip disposa de jugadors que serien boníssims pel Barça. Vist el que tenim....et podria fer un planter nou de 23 jugadors prescindint dels actuals només amb juagors de la primera divisió espanyola. I si m'apures, tots espanyols.
En De la Peña va ser criticat per tot el camp nou, no només per Van Gaal. Si, tens raò en que la culpa pot ser de l'entrenador, sino mira el que li fan al conejo Saviola.
Com dic, la debilitat d'un fa poderós al contrari.
Actualment al Barça, i espro que estiguis dacord amb mi, pateix de la següent problemàtica:
Li manca l'estil de joc motivat per la desaparició d'un davanter resolutiu i amb caràcter (Eto'o). El possible substitut (Saviola) es menja les ungles a la banqueta. Culpa: L'entrenador, o el president?
Li manca motivació, ganes i humilitat. Culpa: l'entrenador i els preparadors fisics i psicològics.
Mala política de planter. No s'ha fitxat ningú quan potser feia falta substituir algú inmediatament. Culpa: equip tècnic i un director.
Per mi, ja poden marxar... L'Oleguer, L'Edmilson, l'Ezquerro, en Beletti, en Motta, en Gudjohnsen, i renovar part de l'equip.

Sergi Larripa ha dit...

Amic Tranquil. Amb aquest últim comentari teu sí estic bastant més d'acord, tot i que no deixa d'haver algunes discrepàncies.

No recordo que tot el Camp Nou estigués en contra del De la Peña, com tú dius. Precissament perquè en aquella época no em perdia ni un sol partit al Camp Nou, casi m'arriscaria a dir, posats a fer afirmacions absolutes, que era just al contrari. Però com que no m'agrada fer afirmacions absolutes, perquè tot està plé de matissos, em conformaré a acceptar, sent generòs, que la meitat de l'afició estava en contra de la continuitat de De la Peña. La meitat, tot i així, dista molt de dir "tota l'afició". Jo, al menys, no estava en contra: ja no és tota.

No estic d'acord en què la plantilla del Barça es podria substituir íntegrament, i mantenint el nivell, agafant jugadors de tots els equips de primera divisió. Sí que es podrien fitxar alguns jugadors d'alguns equips. Un dels equips podria ser l'Espanyol, i alguns dels jugadors, els esmentats. Insisteixo, potser no per ser titulars, però estic segur que Jarque, Luís García o Tamudo donarien com a mínim el mateix que Oleguer, Ezquerro o altres suplents, cobrant bastant menys.

No he elogiat a tots els equips que han guanyat al Barça, com tú suggereixes, perquè (a mí) no m'ha semblat que tots els equips que ens han guanyat fossin bons equips, o ens guanyessin fent un bon futbol. No va ser el cas del Real Madrid, ni del Porto Alegre. Sí va ser (per a mí) el cas de l'Espanyol,per això el vaig el·logiar. Una altre equip al que podria elogiar seria el Sevilla, cert. Però em penso que al Sevilla ja no li calen el·logis: en té prous amb els que li dediquen la IFHHS, la premsa en general i el seu propi president. Del Sevilla, però, ja t'ho dic ara: em portava ara mateix a Kanouté, Dani Alves i a algun més.

Són diferents maneres de veure les coses. Però, ara sí, dona gust discrepar. El contrast enriqueix.

Anònim ha dit...

Lo peor de un mal presentimiento es que se cumpla,
P.Andreu (13-01-07)

Hoy la mayoría de titulares sobre el dreby coinciden en tres cosas; superioridad del Español, mal momento del Barça y calidad del partido. Asi " Triunfo merecido en un partido vibrante" podría ser un titular resumen.
Solo dos reflexiónes:
- Para un partido vibrante hacen faltan dos equipos ¿no?
- Cada uno tiene que tomar una decisión sobre lo que prefiere sobre su equipo. Perder un partido como el de ayer o ganarlo como lo ganó el Madrid en el mismo campo hace unas jornadas. Yo ya he tomado la decisión.
Aunque en realidad lo que más me hubiese gustado es ganar el partido de ayer jugando mejor que el Español.

@enblanquiblau

¡Viva tu padre!

Sergi Larripa ha dit...

En mi opinión, el partido de ayer fue vibrante sólo para el Español. No fue un partido igualado, de poder a poder, con dos equipos deplegando un buen fútbol y arriesgando en el que cualquiera de los dos puede ganar. No. Ayer el Barça no jugó a nada, y nunca mereció ganar el partido. Vibrar sólo vibraron los pericos.

Pat, entiendo tu reflexión: yo prefiero mantener mi estilo y personalidad y jugar bien, aunque a veces, puntualmente, se pueda tener el accidente de perder. Pero no fue el caso de ayer: el Barça ni jugó al futbol, ni mantuvo su estilo ni su personalidad. Y mí me gustaría que el Barça siempre fuese fiel a su estilo y saliera al campo a comerse al rival. Pero puestos a jugar sin estilo, y a la vista que las derrotas tampoco sirven ni para aprender, me quedo con una victoria antes que una derrota. Aunque sea como la que consiguió el Madrid.

Anònim ha dit...

Ara sí!!!
No puc estar Més dacord amb l'últim comentari del Patidor. Abans de qualsevol elògi, primer millor la crítica. La estava esperant.

A en Patt: Gracias por la indiferencia. Solo eso.

Anònim ha dit...

me gustaria invitar al sr pat andrews a que saque de una vez por todas ese sentimiento antiperico y lo haga público y normalmente quizas vea reflejado en los periquitos ese sentiment que tenemos por nuestro equipo y que nadie puede tener y que por favor no se parapete en frases hechas por vendedores de libros y que se parapete en sus propias conclusiones

Anònim ha dit...

Ole, ole y ole!! para el Anonymous.
Nunca lo hubiera resumido tan bien como tú, aunque creo que al citado le gusta jugar con la inteligencia de los demás y aún le queda algo de perico en sus venas.

Por cierto, muchas felicidades por el grandísimo triumfo de ayer. Os merecisteis la victoria y debo reconocer que con Valverde y el equipo que está formando daréis mucho que hablar. Repito. Felicitats Espanyol!!
Un culé tranquilo.

Anònim ha dit...

creo que si que lleva algo de españolista el único problema que hay que la gente que es del español y se muestra españolista es rara pero cada cual tiene que asumir sus condiciones naturales,y ser sincero consigo mismo.Te agradezco tus felicitaciones por que partidos como el de ayer son los que al Español le hacen respetarse asi mismo.Gracias

Anònim ha dit...

La idiotez es una enfermedad extraordinaria, no es el enfermo el que sufre por ella, sino los demás.
Voltaire



@patidor

Creo que esta vez tu análisis, ¿una vez más?, es de lo más correcto. Yo unicamente pretendía aportar el punto de vista de que jugar con un determinado estilo de juego, si no se hace bien y el equipo contrario esta acertado y tiene capacidad en sus hombres para desarrollar un partido a la contra es superpeligroso. Imagínate que cualquiera de los tres jugadores del Español que has elogiado hubiese sido substituido por Ronaldinho, ¿dudas de que lo hubiese hecho genial? Recibir la pelota sin marcaje al hombre, poder encarar al contrario con campo por delante, sin nadie para realizar ayudas si lo desbordas. Se forra ¿no?
No quiero defender lo indefendible, el Barça no esta bien, pero creo que mejorará y me gustaría poder utilizar otra cita posible en relación a lo que pienso en cuanto a ganar la liga: "Lo mejor de un buen presentimiento es que se cumpla"
Ayer en relación al partido lo tenia malo, hoy en relación a la liga lo tengo bueno.

@anónimo-perico

Si mis sentimientos antipericos no se pueden deducir de la frase "...y que el Español cuando esta en segunda suba a primera división" no se como decirlo más claro. O acaso he dicho que me sabe mal cuando bajan a segunda. Jeje.
Partidos como el de ayer, su fuerza, su garra y su comportamiento al límite del reglamento comparados con los del dia del Madris, y así durante muchos años han hecho que las riendas no puedan controlar siempre a los caballos de mi carruaje.

@tranquil

De nada. Aunque no es del todo cierto algunos comentarios, pensamientos y citas estan hechas pensando en ti.

Sergi Larripa ha dit...

Vaya blog...som quatre, i mal avinguts...joooodeeeer...Hi hagi pau, germans. No us insulteu homes no us insulteu (o anava per mí?), encara que ho feu de forma tant elegant com ho és utilitzant cites tant bones com les de Voltaire...

Anònim ha dit...

Ahir vaig gaudir veient futbol, llàstima que el futbol el jugués només un equip i que aquest equip no fos el Barça.

Malauradament no vaig patir, per això el meu canvi de nick.

Felicitats a tots els pericos! (A mi no em fa res felicitar-vos. Els derbis són macos però jo mai us he sentit com a rival al qui desitgi que li vaig malament. De fet, l'únic equip que m'irrita que guanyi és el Madrid).

Felicitats al pibito i "olé sus huevos". Els pocs moments que surt al camp ridiculitza un staff tècnic que navega (no us sembla que Rijkaard troba molt a faltar Ten Cate??)i posa al descobert l'operació "Malayet" que el manté a la banqueta.

Rijkaard va donar un cop de puny a la banqueta en el segon gol de l'espanyol... exagerat?? potser rabiava perquè en el segon partit consecutiu el nano tossut i atrevit tornava a posar-lo en evidència.

Espero que dijous, amb l'Alavés, no presenciem una golejada típica d'un equip que sembla perdre l'estabilitat, una golejada fruit de la responsabiitat afegida i que serveix per "desquitar-se". I no m'agradaria veure golejada perquè no seria el primer cop que el Barça se situa en una muntanya russa i després de perdre, goleja per després relaxar-se en un partit donat per guanyat a priori. Oju amb un Nàstic necessitat de punts i que sortirà al camp nou super motivat!

Anònim ha dit...

ara resulta que va fotre el cop de puny pel gol de saviola???

trankilitat culerada, el sevilla perd a casa amb un equipillo i seguim sent líders (al betis el guanyem)...la lliga és nostra

per cert, Rufete al barça d'acomodador, vale. no fotem, no sé quants anys fa que els humiliem als derbis i ens en guanyen un justament i sobrats, d'acord i ara resulta que en volem mitja plantilla. per favor, SENY.

Anònim ha dit...

Bueno, bueno, bueno....BUenos dias a todos....lunes y con los ánimos¿?¿?¿?¿?¿?
Lo que está calro es que el Barça, salió al terreno de juego apatico y desganado sin ningún tipo de motivación y olvidándose por completo y del todo que jugaba contra el campeón de la copa.
Aún gracias que salió al terreno de juego Saviola y os libró del 3-0
Y eso que jugaba Roni, y no deleitó a nadies con su 'jogo bonito', así pues hace falta que el barça se ponga las pilas, ja que vamos empatados en puntuación...Ánimo a todos

Anònim ha dit...

jejeje...Mikelele, el típico socio barcelonista. Resulta que como el Sevilla perdió, y el Barça sigue estando a dos puntos del líder, todo va bien. Tanto da que no se haya ganado ningún partido desde hace cuatro, que se desaprovechen constantemente oportunidades de ponerse líderes y distanciarse de los rivales, que no se haya sido capaz de ganar al Atlético, al Getafe, al Espanyol, al Internacional de Porto Alegre...cuatro superpotencias mundiales...TODO VA BIEN!!!! SENY CULÉS!!!!...por favor...un poco de autrocrítica Mikelele, que el tropiezo del sábado no es cosa sólo de unn día. Como el Barça no reaccione, y siga pensando que "todo va bien"...verás tú que desastre.
Y por cierto, acomodadores, ni uno, que la plantilla ya está bastante acomodada. O no?

Anònim ha dit...

vale, autocrítica:

octavos de la Champions
líderes en la Liga
clasificados en la copa del rey

sin etoo 6 meses (el mejor delantero del mundo)
sin messi otros tantos

ni cuando ganamos 4 partidos seguidos, con 15 goles, a base de chilenas, caños y rabonas digo que hagamos el mejor futbol del mundo (lo pienso)

ni ahora que un equipo ultramotivado desperdicie la oportunidad de su vida de meternos una goleada histórica, digo que todo es una mierda.

del barça a las verdes y a las maduras. ahora pericos, podéis ir al curro con la gorrita de vuestro equipo, quizás de aquí 2 semanas suben la montaña 6 mil tios (la mitad que en el entreno de reyes del barça) y volvemos a lo mismo.

Anònim ha dit...

líderes en la liga?
clasificados en la Copa del Rey?

No diguis blat...

Anònim ha dit...

... y piensa un poco antes de hablar

Anònim ha dit...

y tu no tardes 45 minutos en hacerlo

Anònim ha dit...

mal dia para debutar en éste blog... pero creo que entraré con buen pie...

éste anónimo es un PINTA MONAS.

Anònim ha dit...

No s'admeten discussions i baralles entre els membres del meu club. Haver si encara hauré d'expulsar a algú del club. Tranquil no hi ha problema, tu segueixes.



Una mala llet que no me l'acabo. Bé Mikelele aguantant l'estirada dels de sempre , en Seguna B encara em molestarien. I els altres ja els val amb la diferència que hi ha i a solo tres punts i això si guanyemal Betis.

Tots plegats son una colla de matats. Yo penso que se l'han cregut massa, no són capaços ni d'aguantar tres anys de triomfs. Diria una de grossa però me la trauriem segur. Que els donin!

Anònim ha dit...

Que bien hablas chico, y que fluidez al escribir!






























no entiendo nada...

el método goljohnsen ha dit...

*
Segur que Rijkaard va rebentar la banqueta perquè Saviola va marcar, segur... possiblement el va treure al camp per carregar-li la culpa de la derrota... i li va sortir malament... estem descobrint un complot contra Saviola!! ... ... ...

El partit del Barça va ser nefast, però és només el segon partit que es perd a la Lliga, no passa res. Molesta perdre contra els pericos, però no passa res. No ens hem d'alarmar i ni molt menys, com bé diu mikelele, fitxar a mitja plantilla perica... perfavor...

El que potser sí que ens fa falta són gols. El bacallà no està acertat, per no parlar de Giuly (porta un gol en tota la lliga)... i Eto’o i Messi es troben a faltar en excès.

Anònim ha dit...

El bacallà no es que no esté acertado, es que es el mayor paquete que ha pasado por Can Barça en años!!!

Anònim ha dit...

Cuando fuiste martillo no tuviste clemencia, ahora que eres yunque, ten paciencia.



@patidor

Puedo asegurar que no he insultado a nadie y por supuesto no pienso hacerlo. Las citas están escritas y lo escrito, escrito está. Las citas y/o refranes normalmente las/los escojo en función de lo que pretendo desarrollar en el escrito pero también pueden responder a un determinado estado de ánimo. Tu interpretación ha sido errónea.

Tampoco estoy de acuerdo en tu propuesta de fichar a tanto perico, son jugadores que ya tienen lo que se merecen. Bastaría que los que tenemos hagan lo que han venido haciendo estas dos últimas temporadas.


@método

¡Mira que eres buena persona!, quieres a los pericos ¿Se lo merecen?

Sin embargo tengo serias objeciones a tu escrito.
- Dejas en la más cruel de las estacadas a Gud
- Rijkaard se cabrea cuando marca el Español y se alegra como un loco con el gol de Saviola ¿o no quisiste verlo?

Método, ¡subjetividad vale!, pero controlada


@mikelele

Me siento muy identificado afectivamente con tus escritos. Cabreado y todo mantienes tu barcelonismo sin fisuras frente a los críticos de dentro y a los invasores destructores de fuera. ¡Vivan tus webs!

@patidora

Veo con estupor que te tiran los tejos en el blog. Hay que risa que me da.

Anònim ha dit...

buenas tardesqueridos blogtertulios quisiera hacer un par de alusiones a algunos comentarios que he percibido con cierta sensibilidad ya que creo que no se puede ser pre potente y subestimar a los equipos como por ejemplo el RCDE sin mas me pongo por feina,quisiera hacer notoriedad sobre la entrada de una persona que creo que a adoptado un mal nombre de presentación y de mal gusto como por ejemplo el "ANTI".Creo que es una palabra de epocas duras de nuestro país y que no llevan a otra parte sino que a generar odio y en esta sociedad el odio no es buen consejero espero que rectifique en su nombre de prsentación "GRACIAS".
Quisiera hacer una alusión al hombre del "metodo"y ya que a decidido este nombre le propondria un metodo relajante en un spa para poder digerir la humillacion sufrida la noche del sábado pasado.
Una alusión para el sr patidor que creo es el que más siente los colores de su equipo en relacion con los demás,aparte se defiende con mucho señorio y educación realmente ejemplar,y que por decir que en los otros tendrian cavida una serie de jugadores del Español ha sido criticado hasta la saciedad y parece que no le perdonais sus palabras con total legitimidad y sinceridad.
Alusión al phater ANDREWS decirle que sus frasecitas estan marcando huella en mi cabeza.

Anònim ha dit...

Rectificar es de sabios.

@método
Perdona método la que había sido subjetiva total era la_método. Una confusión que lamento.



Aprovechando que pasaba por aquí, a mi amigo enblanquiblau, hay ANTIs que pueden resultar positivos: anti- infecciosos, anti-deslizantes, anti-madrilistas, anti-corrupción, anti-diluviano, anti-guo, anti-c, anti-queteden,
anti-smuertaquebombardeada,
anti-manchas, anti-lope(z), y muchos más.
Si se encuentra a faltar un ANTI en esta lista es que no me ha parecido, con la que esta cayendo, frivolizar sobre el tema, pero ya les vale a los salvapatrias utilizar el terrorismo como bandera de su causa.

¿Anti-perico?, bueno amigo hay anti-culés que no hace falta que firmen asi ¿o no?

Espero que tu cabeza sea yunque y mis frases no sean martillo.

Anònim ha dit...

creo que hay munchos de los anti que has citado que no generan odio asi que porfovaor no hagamos de abogado del diablo.
mi cabeza es totalmente yunque y medio aguantando tus martillazos

el método goljohnsen ha dit...

*
Amic anónimo:
Si em poso a ennumerar als paquets que ha arribat a fitxar el Barça no acabria... estaria tota la nit escribint noms... i entre ells, t'asseguro que no hi seria el de Gudjohnsen...
Jo de tu, aniria al youtube i escriuria la paraula "gudjohnsen"... i veuràs si ha fet o no coses aquest home, que per a tu, deu ser probablement un desconegut...

Querido Pat:
Creo que no has visto la ironía en mi comentario... o tal vez no la he escrito bien, pero todo venia por el comentario anterior de la patidora...
Nunca dejaré en la más cruel de las estacadas a Gud, pero hay que ser objetivo y decir cuando no juega bien.

Tu, enblanquiblau:
Aprovecha ahora que puedes... que todavia no estáis luchando por los puntos del descenso y propón y recomienda cosas tan divertidas como las que propones... Aprovecho para felicitarte, ya que haces unos juegos de palabras dignos del mejor poeta... aquí cito el último: "al hombre del método le propondria un método..." sí señor, que bien escribes.

Sergi Larripa ha dit...

Algunes matitzacions a la pluja de comentaris d'aquest post, en el què per cert, hem batut el rècord de comentaris:

@enblanquiblau. Gràcies per la defensa que fas de la meva persona i pels elogis que em dediques. Te'ls agraeixo, així com el tó constructiu del teu comentari. Només he de dir-te una cosa en la que no estic d'acord: no puc acceptar que diguis que jo sento els colors més que ningú altre, com tampoc podria acceptar que algú digues que els sento menys que ningú altre. Ningú és més ni menys que ningú: només són diferents maneres de viure el barcelonisme, i per extensió, de viure la vida. Ja saps allò que diuen: quan es parla de futbol un es manifesta realment com és.

Respecte a la pluja de crítiques que he rebut, no et preocupis. Estic tant acostumat que només has de tornar a llegir les primeres tres línies de l'article: ja sabia que se'm criticaria per elogiar un equip rival, i més si es tracta de l'Espanyol. Ja ho advertia a l'article: és la diferència entre els patidors com jo i els fanàtics.

És norma entre molts culés (com entre molts pericos, entre molts merengues, etc...) menysprear l'equip rival i els jugadors que el formen. Així ens va.

De vegades també succeeix que et manipulen les paraules. Un diu que un, dos o tres jugadors de sis que cito podrien perfectament formar part de la plantilla del Barça, i automàticament posen en la teva boca que has proposat fitxar mitja plantilla perica. Serà que no reconeixen en la seva intimitat que Tamudo és boníssim, que Kameni és un portent de porter, que Jarque es tant bó o millor que Oleguer (sens dubte, arribarà a ser millor) o que Luís García ho faria molt millor que Ezquerro per no dir Guddjohnsen.

Probablement sí que ho pensen, però mai ho sabrem.

Només vaig citar sis bons jugadors, i no per ser titulars...però ja han posat a la meva boca que vull fitxar a mitja plantilla perica. Els que ho han fet no se n'adonen, en la seva miopia, que fitxant-los aconseguirien precissament el que ells desitjarien: desmantellar totalment l'Espanyol. Tot i que jo, si els fitxes, no ho faria amb aquest propòsit.

Menysprear bons jugadors de l'Espanyol només perquè vestien la samarreta blanc-i-blava ha estat una constant en Can Barça. Per aquesta peregrina raó el Barça ha deixat escapar excel·lents jugadors que els hauria anat molt bé al Barça. Com Iván Helguera.

Alguns, fins i tot, encara que no ho sàpiguen, eren tant culers com ells. I t'ho dic de bones fonts. Recordes un excel·lent migcampista que se'n va anar a La Corunya per arribar a ser internacional? O un bon lateral esquerra que va seguir el mateix camí? Tant culés com Laporta. Es sabia a les redaccions de tots els mitjans, encara que mai es publiqués. I et podria posar algun exemple més, fins i tot d'algun jugador que dissabte va defensar la samarreta de l'Espanyol. Rufete o De la Peña, per exemple. Aquests no és que fossin culés: si els haguessin deixat haurien vist els partits amb els Boixos Nois. El pare d'Ivan ja era culé fins a la mèdula abans que naixés lo pelat. Tant culé com merengón de tota la vida ha estat i és tota la família d'un jugador culé a qui el Camp Nou ara coreja el nom. Menys mal que Palacios no va guanyar les eleccions al Madrid. El nostre nen idolatrat hauria manifestat i cridat als quatre vents quin son els colors que sentia de petit i segueix sentint la seva família...

Però això tampoc és nou. A Can Barça s'ha idolatrat a jugadors que portaven merengue a les venes. El tiet d'un famòs tenista, per exemple.

Però bueno...el fútbol és així. No tothom pot defensar els colors que estima. Tampoc ho van poder fer Roger o Jordi Cruyff. Però van ser bons professionals, oi?

En fí...que no tot és el que sembla. Segur que els que em critiquen en el fons m'estimem una miqueta. Com jo a ells (només una miqueta). Perquè no tot és el que sembla.

@tots:
Rectifico un comentari que vaig fer ahir. No som quatre mal avinguts: som quinze mal avinguts. O no tot és el que sembla?

Sergi Larripa ha dit...

Quan dic que Rufete i De la Peña haurien vist el partit amb els Boixos Nois si els haguessin deixat no em referia al partit de dissabte, evidentment. Em referia a que, fa anys, quan tots dos jugaven al Barça, eren uns bojos culés, dels que realment sentien els colors. Encara que dissabte no ho semblés...

Anònim ha dit...

Tot i que penso que serà perdre el temps, per alusions haig de contestar a algú. La primera va dirigida a un ser superior, almenys ell s'en deu creure de superior. Tractaré de no tutejar-lo, no sigui que em dediqui alguna de les seves celebres cites per insultar-me:

"Señor Patt": Gracias por pensar en mi y tenerme presente en sus frases o citas como si fuera un Dios particular al cuál rezar. La verdad, es que no merezco tanto honor.
Soy una simple persona sencilla y humilde como la mayoria de los presentes, capaz de hacer las mejores cosas pero también de caer en los peores errores. Como vé, "señor" patt, no soy perfecto así que no intente imitarme. Aún no siéndo perfecto, me vería capaz de igualarle en sabiduría y citar algunas frases célebres fácilmente localizables por el buscador google. Así que deje de hacer el pamplinas, y no intente dar una imagen que casi seguramente no se merece, la de prepotente y fantasma.


A l'Anonymous: Ole! els teus comentaris. Coincideixo al 100%.
Ànims.

Sergi Larripa ha dit...

@Mikelele:
Noi, ho sento, però a l'anònim no li falta raó. A banda que crec que et precipites en afirmar que som líders i ue estem classificats a la copa, la lectura que fas de la situació no em sembla realista: exactament el que has dit ho podriem aplicar al Real Madrid. 35 punts a la lliga, a vuitens a la Champions, i classificat a la Copa. Dedueixo, per tant, que també penses que la situació del Madrid es fantàstica, oi?

@Pat Andrews:
¿De verdad crees que Mikelele, por su postura, es el único que mantiene su barcelonismo sin fisuras"?


@Métode:
Com et deixes picar tant fàcilment per la Patidora? Encara no t'has adonat que només pretèn picar-te...i que sempre ho aconsegueix?
Tot i així, en tú reconec un mèrit: ets l'únic que ha creat un blog en el què dones l`'oportunitat que els altres puguin criticar-te. Ara, sobre el teu blog, estaria bé que actualitzesis les estadístiques de Guddjohnsen, encara que això reflecteixi el descens del seu promig golejador.

Anònim ha dit...

Amigos contertulios de este blog,
os paso algunas direcciones sobre frases celebres que ya éstan siendo utilizadas por algún componente del mismo con el fin que podáis dedicarle la frase que creáis más oportuno.
Con afecto.

www.frasescelebres.net
www.proverbia.net
www.fraseleccion.galeon.com
www.elasere.com/Interes/Frases.asp
www.andalucia24horas.com/frase/
www.frases-celebres.info

Anònim ha dit...

bueno pasando pagina de la alusión metodica quisiera hacer incapie en la profunda crisis en la que estan inmersa los otros ya que después de HYROSHIMA NO LEVANTAIS CABEZA,es para preocuparse la cara del sr agafa Laporta en Montjuic,y la reacción del entrenador después del gol del maximo goleador español en activo en la presente liga que es el gladiador TAMUDO al cual le tendrias que hacer reverencia,por su actitud i sentimiento,un ejemplo para LA MASIA hay que recordar que el español jugó con diez nacionales y cinco de la cantera.Creo que esta es nuestra diferencia respecto a los otros.ANIMO METODO TU SI QUE ESCRIBES BIEN,EL DIA QUE LANZES UN LIBRO TE DARAN EL PLANETA.

Anònim ha dit...

A Enblanquiblau: Disfruta ahora que puedes porque no hay mal que por bien no venga. Caereis, ya verás como caereis como estamos cayendo un poquito ahora. Has detectado la pajita de nuestro ojo sin caer en observar si la hay en el vuestro.

Anònim ha dit...

A Dios rogando y con el mazo dando


@patidor
Me extraña de nuevo tu interpretación. ¿Quien ha dicho que Mikelele sea el "único" que mantiene su barcelonismo sin fisuras. Yo me he mostrado próximo afectivamente, simplemente, los sentimientos mandan. Patidor tu mantienes tu barcelonismo contra el conformismo de los de dentro y la sin razón de los de fuera. Sin fisuras también.
¿Nos estamos perdiendo algo? ¿Por qué todo no es lo que parece?


@método

Ya rectifique, pero este escrito record de comentarios hace que igual no haya quedado claro. Congratulemonos con el record que aún puede seguir creciendo.

Sergi Larripa ha dit...

@Pat Andrews:
Cierto. No has dicho que fuera "el único". Pero al haberte referido sólo a él...Cierto que a tanto comentario no estoy acostumbrado. Con todo dios dando mamporros a diestro y siniestro, lo siento, te has llevao una bufa porque pasabas por ahí...;D

Csai D. ha dit...

Patidor,

Yo estoy de acuerdo con tu comentario. Es muy preocupante la situación. ¿Qué crees que nos depara el futuro?

Anònim ha dit...

"Sis jugadors que podrien tenir lloc a la plantilla del Barça perfectament. Repeteixo: perfectament."

patidor, això ho has escrit tú, no hi ha cap manipulació, podem estar d'acord o no, però això ho has dit tú.

Lo que em fa gràcia és que es perd un partit i tots a rajar i voler gent que no hi és. Jugadors que per 30 segons no estan a 2a divisió, cancers de vestuari que fan i desfan al seu gust, i ningú els hagués volgut ni regalats.

I per cert, faig una lectura optimista de la situació, crec que passarem amb l'alabés i guanyarem al betis i serem líders. I sí, el madrid està en crisis institucional i de joc i sembla que durarà, però no ho està de resultats, no us enganyeu.

Campions d'Europa, campions de LLiga, joc espectacular en general...tenim bajons i tothom a rajar i a buscar fitxatges, errors de planificació, crec que veiem massa el Rondo i el Força Barça i ens deixem influenciar. Joder que no es la era Gaspar home, disfrutem, carai.

A mi no em val si es perd lo de "jo ja ho vaig dir, que no anavem bé". Del barça a fins al final.

Anònim ha dit...

enblaquiblau:

Soy y seré ANTI-PERICO hasta la muerte te guste o no y ni mucho menos voy a rectificar nada.

Ser ANTI-ALGO no tiene que ir ligado a la agresividad o a la violencia, no confundas las cosas. Estoy seguro de que tu también eres ANTI-ALGO...

Pues yo: ANTI-PERICO

Anònim ha dit...

Bé Mikelele dóna'ls canya que jo torno a estar amenaçat pel patidor, encara que un poc matadets els nostres nois del barça si, o no? també és veritat el que dius d'aquests últims anys, que es fotin¡

Anònim ha dit...

Cuando no comprendemos una cosa, es preciso declararla absurda o superior a nuestra inteligencia, y generalmente, se adopta la primera determinación.
Concepción Arenal

Realmente el exito de este escrito sobre el partido Barça-Español ha superado todas las espectativas ¿las del Patidor también?
Es evidente, como ya han apuntado algunos, que el hecho de que los periquitos hayan podido levantar cabeza a contribuido mucho. Ánimo que la liga es larga y la dicha es corta.
También el factor (que tanto defiende el patidor en este blog) de las distintas formas de vivir y sentir el barcelonismo han contribuido a ello. La verdad es que releido ahora con un poco de distancia, me quedo con el sentimiento de Mikelele y con parte de la argumentación del Patidor.
El conjunto coral que finalmente se ha configurado no me desagrada y además tampoco hay tantas "bufas" ni garrotadas, además si te toca alguna porque pasabas por allí ¡Se siente!

¿Se escribirán los 50 comentarios?
Si veo el 49, yo haré uno, seguramente una cita dedicada a alguno.

Sergi Larripa ha dit...

@Mikelele:

Sé perfectament el que vaig dir. Vaig dir allò, però també moltes coses més que no cites. Extreure només una part d'un discurs, aillar-lo, descontextualitar-lo, i distorsionar-lo...no li diré manipular. Pensaré que vas llegir en diagonal...

Dius que es perd un partit i tots a rajar. ¿Encara no t'has enterat que aquesta temporada portem perduda una Supercopa d'Europa? i un Mundial de Clubs? Que no hem guanyat al Chelsea? Ni al Madrid? Ni al Valencia? Que l'únic gran al que hem guanyat va ser al Sevilla (i en quines circumstàncies: gol anulat al Sevilla, penal injust a favor nostre...)? Quants punts hem sumat dels darrers 12? I contra quins rivals? De veritat creus que tot es redueix al partit contra l'Espanyol? Tant de bó fos així!

El Madrid no està en crisi de resultats? L'únic que encara salva al Madrid és el propi Barça: si haguessim guanyat els últims quatre partits, com hauria d'haver sigut, els treuriem dotze punts. L'únic que maquilla la crisi del Madrid és que el Barça no està en forma. Però crisi la té, també de resultats, evidentment. Vols que et recordi els darrers resultats que ha aconseguit?

Sobre els errors de planificació, la pretemporada, etc...vols que citi declaracions dels propis jugadors?

"Campions d'Europa, campions de Lliga, joc espectacular en general...", que té a veure la temporada passada amb aquesta?

"Del barça a fins al final". No entenc que vols dir amb això, però clar: ho subscric. Però ¿potser penses que criticar el joc de l'equip, les decisions de l'entrenador o l'actitut d'alguns jugadors és anar contra el Barça? ¿S'és més del Barça dient que tot va bé, com fa Laporta?

Jo critico perquè la realitat és la que és. I perquè vull guanyar dues o tres Champions seguides. No vull que ens passi com sempre. No vull viure de la final de París eternament, com vam viure de la de Wembley.

Ara tenim una oportunitat històrica: Milan, Madrid, Chelsea, Bayern...tots els grans amb unes crisis galopants. I nosaltres que ho tenim tot a la mà, ho podem perdre (com la supercopa i el mundial de clubs) per culpa de la punyetera autosuficiencia i autocomplaença d'uns jugadors que entrenen poc i malament, arriben tard...perquè es pensen que una Champions és el cénit en comptes del principi. Estem seguint el camí que va fer el Madrid dels Galactics, el primer error dels quals va ser, precissament, creure's que eren galàctics.

Encara estem a temps de recuperar el rumb. Evidentment. Però només el recuperarem si tothom fa una seriosa reflexió, i jugadors i cos tècnic fan autocrítica. Si en canvi pensen que tot és fabulòs i tot ho estan fent de puta mare, estem perduts.

Menys mal que ja falta menys perquè els lesionats aportin aire fresc a aquest equip. I que, dels que juguen, n'hi ha un, Saviola, que sí té sang als ulls.

Anònim ha dit...

per no entrar en més matiços i citar paraules textuals, et parlo només de diferents maneres de viure el barça. Quedi per endavant que no dic que una o l'altre faci més culer a qui la practica. No vaig per aquí.
De vegades em dóna la sensació, pel que escrius, un sentiment un pèl derrotista de les situacions per les que passa el barça, una visió negativa de moments puntuals. Potser m'equivoco però crec que influenciat per una forta animadversió envers la directiva.
Potser m'equivoco. Potser tens un sentit més crític de les coses que no pas jo, però em rebenten els atacs continus de certs sectors mediàtics i potser no ho diferencio correctament de meres crítiques constructives reflexades en una gran iniciativa com és aquest blog.

Jo només dic, que no estem tant malament,cert que no estem fins i hem perdut algun títol, però igual que no em creia els bocamolls que deien que guanyariem els 7 títols, crec que potser en guanyem un parell dels més importants. I si només fós la champions no seria un any històric?

Anònim ha dit...

Hay que escuchar a la cabeza, pero dejar hablar al corazón.
Marguerite Yourcenar


Que bien ambos exclusive, ¡perdón!, inclusive.

Me encuentro en una situación similar a la que se describe en el bolero "Corazón Loco": ¿se puede querer a dos mujeres a la vez y no estar loco?
¿Se puede entender (y compartit) dos posturas tan dispares y no estar loco?

Me ha tocado escribir la 49, que alguien se anime y hagamos la media centena. Please.

Sergi Larripa ha dit...

@Mikelele:

Amb la teva última intervenció estic molt més d'acord. Només uns quants matissos.

Un. Jo no sóc derrotista. Al contrari, sóc optimista, per dues raons. Primer, perquè confio en la intel·ligència dels jugadors i tècnics per adonar-se de la realitat d'aquesta temporada. Una temporada en la que el pitjor Madrid de molts anys està en la mateixa situació que nosaltres. Algo falla. Però confio (encara)que la situació canviarà , primer, perquè els jugadors i tècnics s'adonaran de la realitat i reaccionaran, i que aquest any s'hauran d'esforçar moltíssim més per aconseguir els objectius que tots desitgem. Si reaccionen no serà per les paraules amables de qui diu que tot va molt bé, sinó pels realistes que ens adonem que s'han de canviar algunes coses. Dos, perquè ja falta poc perquè reapareixin jugadors com Eto'o o Messi que, sense dubtem donaran una nova dimensió a l'equip. I tres, perquè confio que quan arribi el moment crucial de la temporada (març-maig) els jugadors donaran el millor de sí mateixos. Llàstima, però, que haguem desaprofitat l'opotunitat d'arribar a març com a virtuals campions de lliga (com l'any passat): ens hauria permès centrer-nos en la Champions com l'any passat.

Dos. No confonguis les crítiques que puguin provenir de la premsa madrilenya o dels aficionats d'altres clubs, que aprofiten la mínima per furgar en les nostres ferides, quan ells potser en tenen tantes o més de ferides. Jo critico amb una altra intencionalitat: per analitzar fredament la realitat i mirar de trobar una reacció (ja sé que les meves paraules no faran reaccionar l'equip, és clar). Hem de diferenciar les intencionalitats de les diferents crítiques.

Tres. Insisteixo, no sóc derrotista. Només hem tingut la mala sort de que aquest blog s'ha creat en el pitjor moment del Barça dels darrers tres anys. I com deus suposar això ha estat mera casualitat, no intencionalitat. Ja m'hauria agradat a mí parlar de moltes més victòries que de derrotes o empats. Però noi, la realitat d'aquests darrers dos mesos ha estat la que ha estat.

Quatre. No tinc una forta animadversió contra la directiva de Laporta. Jo el vaig votar al 2003, com vaig votar a favor de la moció de censura de l'Elefant Blau. Només que ara, com a soci i, per tant, co-propietari del club, sóc crític i estricte amb els que l'administren. Com deus recordar, un dels punts de la moció de censura de Laporta contra Núñez era que "Núñez actua com si fos el propietaru del club, no com l'administrador que ha estat elegit pels autèntics propietaris". Bé: suposo que ell serà el primer que el marquem de prop, com va marcar a Núñez. No tinc una animadversió personal contra Laporta ni la seva junta, crec que han fet moltes coses bones. Però també penso que han fet grans errades i cagades, i que amb el pas dels anys, la junta actual ja no és la dels dos primers anys. Ara, estic convençut, ja no acceptarien que se'ls fes un "FC Barcelona-Confidential". La transparència no és la que era. I el millor que li ha passat a Laporta, amb les seccions i molts altres aspectes en crisi, és que l'equip de futbol ha respost de maravella...fins ara.

Evidentment, en circumstàncies normals, guanyar un dels tres títols que queden en joc sería un éxit. Si fos la Champions, aleshores, a més d'éxit, seria històric. EL problema´són els bocamolls que dius tú que van cometre la imprudència de dir en públic que podiem guanyar els set titols en joc. Van ser ells els que van elevar innecesàriament el llistó, les expectatives i l'exigència sobre l'equip. Quina culpa tinc jo que els bocamolls, com tu els has definit, fossin precissament Joan Laporta i Aitor "Txiki" Begiristain?

Una salutació amic. Hem fet els 50.

Anònim ha dit...

Aprofitaré el comentari 51 per posicionar-me a favor del comentari i de la opinió del patidor, tot i que ningú no m'ho ha demanat i potser a ningú li interessi.
Penso que en el seu comentari ha estat capaç d'analitzar la situació actual del Barça i extraure'n el que no va bé. Com ho hauria de fer un pare quan un fill treu males notes, ha sapigut preguntar-se.. que falla, que ha passat? i ha trobat més 'una causa del que no va bé. Si, potser i tant debò sigui temporal, que potser només és una mala ratxa com diu en mikelele, però que pensariem d'un pare que quan el seu fill tregués males notes no li donés la mínima importància?
Quan les coses no van bé, s'ha de fer l'anàlisi critica necessària que permeti detectar les causes que provoquen la situació. Si no es conèixen les causes, no es poden aplicar solucions, encara que tot plegat sigui una mala ratxa o un problema temporal.

En resum, el patidor ha detectat un baix rendiment de la majoria de jugadors, un manca d'estil de joc, una manca de motivació, entre d'altres. I jo penso el mateix.
Tot i això, espero que tot sigui un mal somni i que ens despertem en el moment més decisiu.