dimecres, de gener 10, 2007

I jo em pregunto...

La Federació Internacional d'Història i Estadística (IFFHS), òrgan depenent de la FIFA, li han donat al Sevilla el premi a millor equip del món de l'any 2006. Vegem els seus mèrits: campió de la Copa de la UEFA i Campió de la Supercopa d'Europa. A la Lliga espanyola és actualment líder provisional, dos punts per davant del Barça, que té un partit menys. Al juny, però, va acabar la Lliga de la temporada 05-06 en cinquena posició, darrera d'Osasuna, amb 68 punts: a 14 del Barça.

El Barça (campió de la Lliga espanyola, de la Champions League, de la Supercopa d'Espanya, i sots campió de la Supercopa d'Europa i del Mundial de Clubs) no només no ha estat el millor equip del món, sinó que segons la IFFHS ha estat el seté. Sis clubs ho van fer millor que ell: el Sevilla, el Milan, la Roma, l'Inter de Milà, el Liverpool, i el Ràpid de Bucarest.

Altres conclusions de l'estadística són que Rikjaard ha estat el millor entrenador del món (curiós, si només ha aconseguit que el seu equip sigui el seté), Zidane el millor jugador del món. La lliga italiana, condemnada per frau, i amb el campió a segona divisió, ha estat elegida la millor lliga del món. Suposo que pels éxits internacionals dels seus clubs.

¿Què fumen els estadístics?

6 comentaris:

Anònim ha dit...

no ho sé però deu estar mooolt carregat....

Si els vots d'un Comité Olímpic Internacional es poden comprar, què no es pot en el món de l'esport??

Anònim ha dit...

Ara t'escolto Mikelele. Veieu com part de raò tinc. Que hi han masses interessos creats... Que el barça no ho pot guanyar tot.... Bé,no vull fer paral·lelismes que després em dieu que barrejo el tocino amb la velocitat, el fubol amb els nacionalismes i jo que sé més.
Li podien donar al R.Madrid? No era massa arriscat, no tenien excuses ni motius.
Li podien donar al Barça? No ja és un club amb prestigi.
Qui falta? El Sevilla CF. Equip revelació de la temporada? potser si, potser no. Depén.

Pel que fa a la lliga italiana, una vergonya. Res més. Es veu que en Berlusconi hi ha fotut cullerada.

Anònim ha dit...

Si me hubieran hecho objeto sería objetivo, pero me hicieron sujeto.
José Bergamín

Pero que estoy diciendo, esta cita no es adecuada al caso; las estadísticas son números y los números son lo más objetivo que hay, excepto cuando son resultados electorales en los que todos ganan.

No sé, a mi me cuesta ver siempre una mano negra. Así como el Patidor consiguió las votaciones que coronarón a Cannavaro no sería posible saber los criterios para mejor equipo "estadístico". ¿O lo dejamos en que van fumaos?

el método goljohnsen ha dit...

*
Jo considero que el principal problema dels premis és la relació entre el títol d'aquest i el contingut que es valora, és a dir, si el Sevilla ha estat el millor equip de l'any estadisticament parlant, perquè enlloc de donar-li el premi "al millor equip de l'any" no li donen el premi "a l'equip amb millors estadístiques de l'any"?... i si Cannavaro va ser el millor del mundial perquè li donen el reconeixement del "millor jugador de l'any" i no el de "millor jugador del mundial"?

L'altre opció és que els títols dels premis estiguin ben posats però qui els vota no sàpiga ben bé que valora... o això, o realment fuman algo molt dur.

Sergi Larripa ha dit...

Per qui vulgui distreure's una mica amb el tema,us adjunto l'adreça de la web de la IFFHS, la Federació Internacional d'Història i Estadística del Fútbol.

És una web extensa on hi ha classificacions de tot tipus, i explica els criteris de puntuació de les diferents categories.

Podeu veure, per exemple, que a la classificació mundial de clubs del 2006, hi ha coses curioses, i que el tema Barça/Sevilla, fins i tot no és el més curiós: l'Internacional de Porto Alegre (campió de la Lliga Brasilera, de la Copa Libertadores i del Mundial de Clubs) ha estat considerat el 15è millor equip del món de l'any, uns pocs punts per sobre del 16è...que ha estat l'Espanyol. Sí el RCD Espanyol de Barcelona.

http://www.iffhs.de

Anònim ha dit...

patidor, no em vull calentar. no entraré mai en aquesta web per si un cas.