dimecres, de febrer 14, 2007

Don't play it again, Sam


Del desastre del dimarts 13 a l'abraçada del día de Sant Valentí. Sembla increible com s'arreglen les coses en tant poques hores. Com..s'arreglen?


M'agradaria pensar que sí, que s'han arreglat. Que l'abraçada d'avui il·lustra el retorn de la pau al vestidor. Que l'embolic ha servit per a enfortir els lligams. Que els jugadors s'han conjurat per sortir de la crisis i anar a totes en el que resta de temporada. Que ara tots tenen més ganes que mai de demostrar que poden conviure junts. Que sortiran a tope a València, a matar al Liverpool, a morir pel Barça...Tot això m'agradaria pensar.


Però em temo que després d'un incendi tant gran no és tant fàcil apagar les brases. Em temo que l'abraçada és un gest, un primer pas que demostra bona voluntat d'entesa. Sobretot, per part de qui ha tingut la iniciativa de fer-lo, que ha estat Ronaldinho. Però que en el fons no serà fàcil superar aquesta situació.


Ahir a la nit vaig sentir detingudament a Eto'o a El Larguero, amb De la Morena. Em van preocupar més les seves declaracions de la nit que les del migdia. Perquè a la nit, passades ja unes hores del "calentón" del migdia, va mantenir la majoria de les seves idees, i va perseverar en la seva postura. No tenia cap mena d'intenció de demanar disculpes a ningú, tot i que va intentar fer creure que lo de "mala persona" no ho havia dit per Rikjaard. Per qui si no?


No sé qué deu haver passat aquest matí, però crec que si s'ha arreglat, o mig arreglat la situació, no ha estat gràcies a Eto'o. Més aviat ha estat gràcies a la sempra positiva actitut de Ronaldinho, i a l'impagablecapacitat de gestionar el vestidor de Frank Rikjaard. A ells dos, al meu entendre, hem d'agrair que s'hagi apagat el foc.


Com deia ahir, però, trencadisses com aquestes sempre deixen marques en el gerro, per molt que l'hagis intentat recompondre. I per molt que ara, als propers dies, el renovat esperit d'unió faci que tots facin un sobreesforç de superació, d'aquí a unes setmanes tot tornarà a la normalitat. I el pitjor és que, en normalitat, el grup no està del tot unit.


Eto'o es va equivocar en el fons i en la forma, però el què és innegable és que era sincer, i creia fermament en les seves paraules. "El problema es que aquí hay dos grupos...". Aquest és el problema, no una puntual sortida de tò. El problema és el rerafons de la qüestió.


Bona part dels components del planter (com de la resta de l'afició) pensen que Eto'o és un extraordinari jugador, un treballador incansable, i que aporta un plus importantíssim a aquest equip. Però de la mateixa manera que pensen això de l'Eto'o futbolista, pensen que és una persona egoista, conflictiva, irascible, gelosa, individualista...que a més és el preferit del president i el xivato del planter.


L'episodi viscut ahir només fa que reforçar aquesta imatge d'Eto'o, tant davant els seus companys com de tècnics i afició. No sé si també davant el president. I crec que molta gent (companys, tècnics i afició) ja estan una mica farts. Sí, fa molts gols...però cansa. I tots aquests pensen (pensem) que, si no hi ha més remei, si Eto'o no fa una profunda reflexió, potser el millor serà vendre'l al juny.


Perquè ara es pot fer un esforç per acabar bé la temporada. Però no sé si jugadors, tècnics i afició estan disposats a seguir així a llarg termini. Moltes pensen que amb el planter que hi ha, amb Ronaldinhos, Messis i companyia, qualsevol altre davanter centre de garantía també podria ser pichichi. Sense Eto'o ens hem mantingut líders. Amb els calers que ens podria donar el seu traspàs podriem fitxar un Drogba igual d'efectiu i menys perillòs per la pròpia entitat.


Eto'o hauria de reflexionar a fons. Hauria de pensar on estava quan el Barça el va fitxar i quants gols feia per temporada. Quants grans equips europeus es barallaven per ell. Que el Real Madrid no el va voler. Que cap gran equip l'ha volgut precissament pel seu caràcter. Tot això ha de pensar Eto'o. Com ha de pensar tot el què li ha donat el Barça, un entrenador com Rikjaard, i un company com Ronaldinho.


Eto'o: t'han donat una altra oportunitat. Reflexiona i aprofita-la. Encara ets a temps. Però no la tornis a liar. No la tornis a tocar, Sam. Don't play it again, Sam.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

És evident que tot no se soluciona en un dia, però crec que t'equivoques en algunes qüestions: 1) No és el mateix dir-li a un amic "ets una mala persona" que "és de mala persona el que has fet". L'Eto'o es referia a un moment puntual, no a una conducta continuada. Una cosa és definir, l'altra comparar. Eto'o va comparar. 2) A 'El Larguero' és lògic que digués el mateix sobre el Ronaldinho, perquè encara no havia parlat amb ell. L'Eto'o es pensava que les declaracions post-partit del Ronnie eren una 'rajada' cap a ell. Així doncs, fins que no van parlar no es van poder entendre.

Anònim ha dit...

QUE OS DIJE.....
Que de cara a la galeria un abrazo por aquí, ahora Rijkard me pasa los balones, ji ji jaja....y aquí no a pasado nada de nada.
Si es queson unos craks de verdad, a ver si aprenden algunos clubes a ser mas falsos y aparentar que de cara a la galeria todos somo super amiguitos, como los TELETUBBIES, vaya!!! Abraçades por aquí...
Ya sea verdad o no que hayan hecho o dejado de hacer las paces...son unos craks hombre.
Os aplaudo

Saludos

Anònim ha dit...

joder joder...barcelona ha sobreviscut a un petit moviment sísmic, tothom alterat, tothom crispat, trist. A la feina, a casa, la tele, el colega perico, la fin de un ciclo, però si el periódico ho va fotre en portada i les 4 primeres pàgines!! (vaya tela)

I el que vaig demanar ahir a les 9 del matí, ho van fer unes hores més tard!! demanava una abraçada i que allò semblés que no havia succeït (només va faltar rijkaard a l'abraçada per a què em fotés a
plorar)

Balanç personal:

- Ronnie és un paio gran, pero gran.
- Rijkaard és impressionant. Ha portat la champions, lligues... podria carregar-se a mitja plantilla si li sortís dels ous, un jugador li desplanta així i el paio li fot un entrenament personal. El que semblava una crisi mundial, finiquitada en mig matí.

-Eto'o, tot el que té de killer i guanyador ho té gràcies a que creu infinitament en sí mateix. No té una tècnica depurada, simplement creu fermament que és el millor. Esportivament això és impagable. Com a persona, pot punxar sovint.

Crec que aguantarem la temporada perfectament si els resultats van acompanyant, clar, i depenent del que es guanyi, variarà la continuitat de certs jufgadors de cara l'any que ve.

Anònim ha dit...

Todo nuestro descontento por aquello de lo que carecemos procede de nuestra falta de gratitud por lo que tenemos.
Daniel Defoe


Todos hemos sido niños y nos hemos comportado como tales, hemos sido "malos", hemos dicho cosas que no debíamos, hemos gritado e insultado, incluso a nuestros padres, y hemos tenido comportamientos que casi inmediatamente después de haberlos realizado nos hemos dado cuenta que estaban mal hechos. Al menos ese era mi caso. ¿Es el de Eto’o?

¿Es consciente que ha hecho una chiquillada? Personalmente, lo dudo. En mi opinión lo han convencido de que no había motivos para su enfado y le han demostrado que veía fantasmas donde no los hay, si es que no los hay. Por lo que de alguna manera le han reafirmado en su tipo de comportamiento. La solución ha sido inteligente pero para mi no es la mejor y no es la que más ayuda a Eto'o como persona, pero si que es la que ayuda más al Barça. Luego, la doy por buena, porque si encima de ganar lo que gana también lo hemos de educar apaga y vámonos.

Eto’o debería admitir públicamente que su actuación ha sido precipitada y desproporcionada, que a puesto en peligro la armonía del grupo, que ha posibilitado una serie de reacciones en cadena, que de momento parecen no haberse producido (?), y que con todo ello podía haber perjudicado al club que le paga y lo que es peor a los aficionados que lo apoyan y a los que tanto dice respetar y querer. No sé si lo hará, ojala lo haga, pero no lo creo porque estoy convencido que sigue pensando que se han portado mal con él. A mí en su caso me gustaría tener un amigo que me explicase que me estoy equivocando, y que le explicase también que se equivocaba cuando quería abandonar el campo en Zaragoza.

La solución, el abrazo con Ronaldinho, es sin embargo lo mejor que nos podía pasar simboliza el niño pequeño que convencido o no de su error se refugia en el regazo de sus padres buscando el cariño que le permite de nuevo volver a su estabilidad emocional.

Eto’o un niño grande que hace travesuras que nos pueden costar más de un disgusto y que mete goles que nos pueden dar muchas alegrías
¿Con que nos quedamos? No hay opción el pack lo incluye todo.

Pero… ¿quién a veces no es un niño grande?

@Mikelele
Personalmente estoy bastante cerca de tu balance personal.

@álà
Realmente lo acertastes. Me alegra de que vuelvas a tus formas super correctas de siempre ¿Seguro que eres del Madrid? Y que nadie interprete que los del Madrid no pueden ser gente correcta, por favor.

Anònim ha dit...

Que tal amigo P@t, que tal a todos:

Por fin he vuelto a mi yo!
A ver te comento...u os comento....
Soy del Madrid, pero admiro al Barça, porque tiene talante, clase como club y un entrenador que con perdón de la palabra es un entrenador de Puta Madre; tiene un saber estar y un manejo para llevar bien al equipo que, oye tu.......Capello a su lado es un principiante la verdad...pase que también manejar a nuestra plantilla...con la de estrellas que hay y cual peor para hacerse notar!!!!!

Un abrazo y Visca el Madrid, jajaj

Au

Anònim ha dit...

Este buen hombre llamado ETO que pierde los papeles habitualmente y ayer parecía que se ha metido unas cuantas sustancias de las que provocan una dependencia habitual, debería correr más y hablar menos . Y cuando digo correr , significa currarselo en el campo y meter unas cuantas docenas de goles, que para eso le pagan con la pasta de los socios y simpatizanntes como nosotros y no "correr" con su Porche Cayenne turbo con lunas tintada y llantas tuneadas con muy mal gusto por la ronda de Dalt a más de 140 Km/h!!!!! que debe valer más de 120.000€!!!!
El pobrecito debe cobrar unos cuanto milloncitos para tener este coche, y porque se queja : por que alguien no le saluda? por que Frank es una mala persona? Por que Ronni es mucho mejor que el y liga más? Pues que se j.. y que se aguante que eso todos los que trabajamos tambien nos pasa y tenemos que ir con nuestro utilitario!!!!
Pues eso que ahora ya me he desfogao!!!
Ronni eres el mejor!!
Un saludo al cabra que hace unos comentarios muy acertados y se le ve un tío sensato!!!

Anònim ha dit...

Era d'esperar. Aquí no ha passat res. Almenys això ens volen fer creure.

De les paraules d'Eto'o, me les crec totes. Ara en la forma i en el moment no puc estar més en contra.

El Barça, ha callat el nen. Perque en el fons sap que quan comenci a fer gols ell mateix rectificarà les seves paraules tot i que siguin veritat.

Tema solucionat almenys fins a finals de temporada. Ara, preneu nota i ja en parlarem a l'estiu:

En Frank Rijkaard marxarà de l'equip.

En ronaldinho segueix al club, tot i que ja està rebent ofertes, i clubs disposats a pagar la clàusula de rescisió.

L'Eto'o també segueix l'any vinent.

L'edmilson, Marquez, Ezquerro, Gudjhonsen, Beletti, segurament Silvinho i Giuly canviaran d'aires també.

Així que ens queden, Valdés, Jorquera, Puyol, Oleguer, Zambrotta, Thuram, Xavi, Iniesta, Messi, Ronaldinho, Saviola, Eto'o.

Deco i Motta, no està la cosa clara.

Dependrà tot dels resultats que conseguim aquest any. Ara, neteja com diu en Cruyff, segurament es farà.

Anònim ha dit...

Era d'esperar. Aquí no ha passat res. Almenys això ens volen fer creure.

De les paraules d'Eto'o, me les crec totes. Ara en la forma i en el moment no puc estar més en contra.

El Barça, ha callat el nen. Perque en el fons sap que quan comenci a fer gols ell mateix rectificarà les seves paraules tot i que siguin veritat.

Tema solucionat almenys fins a finals de temporada. Ara, preneu nota i ja en parlarem a l'estiu:

En Frank Rijkaard marxarà de l'equip.

En ronaldinho segueix al club, tot i que ja està rebent ofertes, i clubs disposats a pagar la clàusula de rescisió.

L'Eto'o també segueix l'any vinent.

L'edmilson, Marquez, Ezquerro, Gudjhonsen, Beletti, segurament Silvinho i Giuly canviaran d'aires també.

Així que ens queden, Valdés, Jorquera, Puyol, Oleguer, Zambrotta, Thuram, Xavi, Iniesta, Messi, Ronaldinho, Saviola, Eto'o.

Deco i Motta, no està la cosa clara.

Dependrà tot dels resultats que conseguim aquest any. Ara, neteja com diu en Cruyff, segurament es farà.

Sergi Larripa ha dit...

@Tranquil:
Com tú, també opinio que, lamentablement, Rikjaard marxarà. Però tal i com estan les coses, m'extranyaria molt que Eto'o i ROnaldinho continuessin tots dos.

Si Rijkaard va al Milan, em fa patir, i molt, Ronaldinho.

Si no, la lògica diria que, en cas d'haver de prescindir d'un dels dos, fos Eto'o qui marxés. Tot i que crec que Laporta preferiria el contrari, al final aposto per què qui continuarà serà Ronaldinho, tot i que el despullaran de la cort de brasilers.

Aposto per què marxaran segur Eto'o (o Ronaldinho, en segona instància), Deco, Motta, Ezquerro, Giuly, Saviola, Thuram i Jorquera. I probables, alguns d'aquests (no tots): Belleti, Edmilson, Gudjohnsen, Oleguer, Xavi, i Zambrota (no m'estranyaria un retorn a la Juve, potser a canvi de Trezeguet?).

Anònim ha dit...

Creo que us heu tornat bojos i us ha donat per fer de pitonisos. A més encerteu el que encerteu, que espero que sigui poc, perquè sinó el Barça es tornarà a arruïnar fitxant, el que si tinc clar que dir-lo ara és parlar per parlar, perquè estarà clarament relacionat amb els resultats d'aquesta temporada. Per al meu gust sabeu massa, especialment tranquil i patidor. Tremola València!