diumenge, de febrer 18, 2007

La lògica


Que el Barça perdi al camp del València entra dins la lògica. És un dels rivals més forts no només d'Espanya sinó d'Europa. Veiem la trajectòria que porta a la Champions, i els darrers mesos a la lliga. És un equip compacte, amb bons jugadors, capaç de guanyar a qualsevol.

Si això afegim la trajectòria que el Barça porta fora de casa els darrers temps, la lògica és confirma. És més lògic perdre al camp del València que empatar als camps del Levante, Getafe, Betis i Osasuna.

I si a tot això, a més, afegim com han pogut preparar el matx cadascún dels equips durant la setmana, la lògica és aplastant: el València ha tingut tranquilitat i calma per preparar el partit mentre el Barça ha viscut una setmana d'ensurts diaris, en la que s'ha parlat de qualsevol cosa menys del partit d'avui.

Fins aquí, tot lògic.

El problema, però, és quan veus el partit. Un Barça que ha controlat la pilota del minut 1 al 90, que ha dominat el seu rival, que ha acorralat l'equip rival...però que ha perdut. Ilògic.

Però és que de res serveix tenir la possessió de la pilota si no es creen ocasions ni es xuta a porta.

El València, en canvi, ha plantejat un partit totalment defensiu per sortir a la contra i encarar la defensa blaugrana en superioritat. Des del punt de vista valencianista els ha sortit un partit perfecte ja que, tot i renunciar a la possessió de la pilota, han guanyat el partit.

Però jo no estaria massa feliç si fos soci del Valencia. Un equip gran com aquest, amb jugadors grans com els que té, no pot fer un plantejament tant conservador jugant a casa encara que el rival sigui un gran. El Valencia ens ha guanyat, però em va semblar més valent el plantejament que ens van fer el Getafe o l'Osasuna, encara que no ens guanyessin. El València ha guanyat però, a la meva manera de veure-ho, ha demostrat tenir complexe d'inferioritat en front el Barça. I així mai arribarà a ser del tot gran.

El Barça ha perdut. Però, en canvi, m'ha agradat l'actitut que ha mostrat davant un rival com el València i a un camp com Mestalla. Llàstima que el domini, la possessió de la pilota no s'hagin traduit en més ocasions. Llàstima que Deco hagi tornat a perdre els nervis, i que Messi no hagi estat més minuts al terreny de joc. Però ha estat l'únic equip que ha fet una mínima proposta futbolística. Llàstima que, al futbol, no sempre guanya la millor proposta.
No és lògic, però és la lògica del futbol.

17 comentaris:

Anònim ha dit...

Demasiado poco valor es cobardía y demasiado valor es temeridad.
Aristóteles

Aún coincidiendo básicamente con el análisis de Patidor alguna de las decisiones tácticas de hoy han rozado la temeridad.
Jugar con Emilson de central en el campo de Valencia y con el equipo adelantado es una temeridad.
Sabiendo de antemano el planteamiento que haría el Valencia darle tanto terreno a nuestras espaldas y jugar tanto en su campo era otra temeridad. Todas las pelotas robadas han sido ocasiones de peligro. Además jugar tan adelantados favorecíoa su táctica. Un mayor control en el medio campo y obligarlos a recuperar la pelota en el centro del campo o en nuestra linea media hubiese beneficiado más a nuestro ataque.
Dicho esto, prefiero un planteamiento rozando la temeridad que rozar la cobardía. Si el Valencia pierde o empata jugando así, que podría haberle pasado, hubiese tenido su merecido.
Messi ha vuelto, con velocidad y ganas, buena noticia.
Ronaldinho aún no esta fino. Buena noticia porque pronto lo estará y sin estarlo aún tira del equipo.
No quiero cargar contra los defensas del Barça a nivel individual porque no tiene nada que ver como lo pueden hacer los defensas del Valencia a como lo tienen que hacer ellos. Mucho más fácil jugar agrupados y esparndo que no con casi medio campo propio a tus espaldas.
La lógica del fútbol es que no hay lógica o que la única lógica es ganar. Intentemos buscala con el juego que nos ha divertido estos dos últimos años.
El partido del miércoles tiene que dar una respuestas a las posibilidades del Barça en esta temporada

@Método
Mal día para hacer comentarios. Aunque tampoco es justo hacerle demasiados repoches a Gud. Pero no dudes que se los harán.

Anònim ha dit...

Em cago en la p., el valència de l'hòstia ens té agafat el nùmero. Som més innocents que alguns dels comentaristes d'aquest blog que es creuen tot el que diu el patidor. Per cert a part de fer-li la gara-gara a Rijkaard, alguna cosa tindrà a veure amb la derrota, no?, algú s'haurà de disculpar per gairebé assegurar que s'anava. Encara marxan tans jugadors?

Anònim ha dit...

No vull ser catastrofista pero el Barça no pot tenir pàjares com la que va patir en començar la segona part a València. Com surti així contra el Liverpool pot ser perillós. També pot ser que els blaugrana surtin revolucionats com van fer amb el Saragossa (0-1).
Llàstima perquè el partit d'ahir pintava bé.
Per cert, algú va sentir els comentaris afectuosos que li van fer a l'Oleguer el públic de València. Supos que l'Àlvaro Koso Barbar hi tindrà alguna cosa a dir. O és que no els va sentir...

el método goljohnsen ha dit...

*
Crec que per primera vegada en molt de temps, el patidor opta per una mirada positiva envers una derrota i ho agraeixo...

Estic totalment dacord amb el teu comentari i també agraeixo cap frase ofensiva cap a Guddy... l'home que recupera la seva titularitat i que ens donarà la victòria davant el Liverpool... i que ahir, tot i fer un partidàs, no va tenir sort cara a la porteria...

el método goljohnsen ha dit...

*
http://www.youtube.com/watch?v=4r8jRcRvMGo

Video titulat "las maravillas de Gudjohnsen"... val la pena veure'l (el primer gol és contra el Liverpool, un tast del que passarà dimecres)

Anònim ha dit...

A un equipo como el Barça no le pueden hacer 2 goles en 3 minutos, estos despistes pueden costar muy caros, como por ejemplo el miercoles contra el liverpool, y esto ya ha pasado demasiadas veces.
Un equipo como el Barça no puede crear solo una ocasión en 90 minutos, aunque el Valencia esté encerrado en su campo y salga a la contra...que no sabe el Barça como juega siempre el Valencia, por cierto, "PATÉTICO" que en su propio campo juegue así, ojala caiga con el Inter de Milán.
Pero ahora ya no deben haber excusas, hay que ponerse las pilas porque ahora vienen partidos difíciles y decisivos. Lo mejor que se puede hacer es dejar a Oleguer en el banquillo,a Edmilson darle un descanso poqrue no da una bien,y a Gudjonsen venderlo a un equipo como el Villarreal,que aún aquí tendría problemas para ser titular.
FORÇA BARÇA!

Sergi Larripa ha dit...

Uii uii uii mètode!!! lo que ha dit el Cabra!!! uiiiiiiiii!!!

Anònim ha dit...

Anem a pams senyor cabra, al barça li poden marcar dos gols en tres minuts perquè sense anar més lluny els hi van marcar ahir. El teu escrit esta ple d'incongruències, patètic el València i ens va guanyar, venja home vestan a pastar fang. Ja t'explicaré altre dia qui és patètic que no vull que m'amenacin d'expulsió. Per cert no se si gudy ha de jugar en el villareal però mira el video que recomana mètode, impressionant¡ I tu outsider ja et val, no em vingis amb parides de política, jo solament veig futbol i si és el barça millor. Oleguer el que podia haver fet és no descurar la seva banda en el primer gol. A per el Liverpool¡ Visca el barça¡

Anònim ha dit...

Al Barça, com ja he dit en altres ocasions li han prés el numero.

El que no entenc és com en rijkaard segueix pensant que el paquet de l'Edmilson pot resoldre el mig centre amb claredat. Perd pilotes, en recupera poques i sobretot en passa molt poques de bones. De que serveix un centre del camp així? Que el fotin fora ja!!

Pel que fa a la Defensa, l'únic que va fer bé la seva feina, sota la meva opinió, va ser en Puyol, el demés varen perdre més pilotes que mai. Quin perill!!!!

No entenc per que en Gud i no en Saviola. Si costa entrar, en Gud no és l'especislista, en Messi i Saviola Sí.

Patidor, si, ha estat la llògica. La llògica d'aquell que ja no te ni la més remota idea de com formar equip i molt menys sap preparar un partit contra tot un valència. Por em fa com prepararà el partit contra el Liverpool, que segurament plantejarà el mateix estil de joc que el València.

Ho sento, però penso que perdrem. I el més fort, penso que tornarem a caure en els mateixos errors d'ahir. Una defensa nerviosa i gens afinada. Un centre del camp fluix i sense iniciativa, i una davantera sense nassos per crear perill.

Si us doneu compte, al barça li passa el mateix que li passa a qualsevol equip perdedor. És incapaç de conectar les quatre àrees bàsiques de joc de forma ascendent i consecutiva.
Porter-->defensa-->centre-->davantera.
Si us adoneu. El centre no te conexió eficaç amb la davantera, la defensa tampoc la té amb el centre, fins i tot són ells que han de crear joc.
L'única conexió, per sort encara, existeix de forma descendent. Si la davantera per una pilota, potser en el centre en recuperem alguna, i si no ja està la defensa que en salvarà la majoria. En cas contrari, apareix un Valdés providencial (com en més d'un partit aquesta temporada i la passada) que soluciona el tema.

Mentre no ens facin masses gols..., aquí sembla que no passa res mentre no ens facin massa gols.

El problema de veritat, es que ens han pres el numero, i que molts equips ens poden fotre un munt de gols, com en el malaurat partit contra el Chealsea de fa dues temporades, quan ens en van fotre 3 de cop i en menys d'1/4 hora.

Si no juguem mentalitzats, sino sóm capaços de tocar la pilota sense mirar-nos els peus, com feiem abans, si no sóm capaços d'imaginar i crear en confiança, no farem res de bo. Només perdre o empatar, o com a molt guanyar per la mínima.

Així no hi ha equip. Per molt que llueu en Rijkaard.

Anònim ha dit...

després d'aquesta reflexió del tranquil, plena d'optimisme, empenta i passió, només vull dir, que després no us pugeu al carro de "o quin equip ohhhhh quin joc ohhh què bo és el ronnie ohhhh que gran rikjaard ohhhh ohhhh"

units contra el liverpool i a fer un ambient tot lo calent que es pugui, pq si fos per alguns en quant el liverpool passi de mig camp o el Deco perdi una bola, tots a murmurar i a rajar..

Sempre Barça!!!!!!!!!!!!!!

Anònim ha dit...

Alvaro, en el primer gol crec que no la va cagar l'Oleguer sinó l'Edmilson i el Zambrotta. De fet l'Italià ho va reconèixer en roda de premsa. Tranquil, àlvaro, el patriotisme universal t'encega...jijiji

el método goljohnsen ha dit...

*
Tranquil, per el bé de tots i del propi blog... si us plau, intenta escriure una miqueta més resumides les teves sempre interessants reflexions...

Cabra, totalment d'acord amb Koso Bar, exceptuant el tema Oleguer.
Perds els papers i comets incongruències contínues... tu no vas entrar a aquest blog defensant a guddy? doncs ara que fas? al costat fàcil?...

Mikelele, ja sabem que d'aquests que no van al camp i tot són crítiques i males paraules ni han a patades... Com algú que s'anomena culé pot assegurar: "Ho sento, però penso que perdrem contra el Liverpool" va! per favor!

Anònim ha dit...

Emilson i Zambrota també.
Outsider et comunico que acabes d'entrar de ple dret en el club e.c.c.e.c. Ni pàtria ni Déu.
Tranquil t'has lluït, en la teva linea. Encara sort que en aquest blog tenim mikele i de vagades mètode. Són els únics que senten els colors? Tremola Liverpool¡

Anònim ha dit...

sos tos unos MATAOS!!!!

Anònim ha dit...

A metode Gujohsen y Kosovar:

Mirar una cosa, cada uno tiene su opinion y se tiene que respetar.
seré breve...
escribo esto antes del partido contra elliverpool, para que veais que no soy el unico que piensa que gudjonsen no puede jugar.
Saviola titular!!
Ahi va eso y ahora me voy a pastar junto a mi equipo.

el método goljohnsen ha dit...

*
Cabra, quin gran acert lo de $aviola titular... ben vist.

Anònim ha dit...

Cabra ets una barreja de les bones intencions del patidor i de les malides pallisses de tranquil, com ja et diu mètode bona vista per a l'elecció de l'equip. No vagis a pastar més amb l'equip ens cau fatal.