dijous, d’abril 26, 2007

Felicitat perica

Barcelona està a punt de poder pressumir de tenir un finalista europeu per segona temporada consecutiva. I és que l'Espanyol, que avui ha guanyat 3-0 al Werder Bremen, és a un pas de la final de la UEFA que es disputarà a Glasgow.

Aquesta nit milers de barcelonins dormiran feliços gràcies al futbol. Penso en amics i coneguts pericos. I me n'alegro per ells. S'ho han guanyat.

Lluny de l'animadversió que sento pel Madrid i algun altre club, el RCD Espanyol no em fa una especial ràbia. Només em cansen i carreguen part dels seus aficionats, els més radicals, que sempre tenen el "puta Barça" a la boca, i solen ser més fatxes que la neta de Franco. També n'he conegut uns quants d'aquests, i per ells no me n'alegro. He arribat a la conclusió que aquests, més que ser de l'Espanyol, són anticulés i/o anticatalanistes. Però sincerament penso que no representen a la majoria...o això m'agrada pensar.

A banda de subscriure allò de "pericos o culés, els catalans els primers", penso que una gran ciutat de Barcelona mereix dos grans clubs de futbol. Totes les grans capitals futbolístiques tenen dos grans clubs, encara que un d'ells sigui més gran que l'altre. Milan, Roma, Torí, Glasgow, Liverpool, Madrid, Lisboa, Manchester, Buenos Aires, Sevilla...i no parlem de Londres, que en té quatre o cinc. Les rivalitats ciutadanes ben portades són divertides, i els "derbis" fan gran el futbol. Mentre el Barça quedés sempre per davant, no m'importaria gens que l'Espanyol jugués cada any la Champions, al contrari. Mentre el Barça quedés sempre per davant!

La veritat és que l'Espanyol mereix jugar la final de Glasgow. L'any passat va guanyar la Copa del Rei amb tota justícia, i enguany està fent una trajectòria europea brillant. Si arriba a la final ho haurà aconseguit fent el camí més difícil. Va eliminar l'Ajax guanyant a Amsterdam, al Benfica fotent-li tres a Montjuic. I avui li ha fotut tres al Werder Bremen, un dels millors equips d'Europa, que va ser eliminat de la Champions a la darrera jornada de la primera fase, competint fins al final amb Chelsea i Barça. Recordeu el què ens van fer patir, oi?

Ha estat un partit impecable el dels pericos, en totes les facetes del joc. Mentalització, actitut, pressió, posicionament, joc ràpid, antocipació, defensa, i encert en atac. Tot i que amb una mica més de sort fins i tot podria haver fet un o dos gols més.

I la victòria d'avui no ha estat una casualitat. Aquest Espanyol, quan s'ho proposa, és capaç de fer molt mal als grans. Aquest any ha estat capaç de guanyar al Barça (3-1), al Sevilla (2-1), o al camp de l'Atlético de Madrid. Si no fos perquè aquest mateix equip també és capaç, per exemple, d'encaixar 4 gols a Tarragona, estaria molt per sobre de la desena posició que ocupa a la Lliga.

Però compte: en lo que queda de lliga l'Espanyol pot erigir-se en l'autèntic jutge. Ha de jugar contra el Sevilla, el Real Madrid i el Barça. I segur que a algú li dona algún disgust. Lo dit: mentre no ens doni un disgust a nosaltres, que li vagi el millor possible, no?

Felicitats pericos.

PD: Del partit de l'Espanyol en sí faig tres apunts:
1) De la Peña té la mateixa classe que quan juagava al Barça, però molta més maduressa i ordre tàctic. Si fa anys ens va fer disfrutar, què seria capaç de fer ara?
2) Què fa un peaso jugador com Diego al Werder Bremen? Aquest brasiler hauria d'estar a un dels grans-grans. Perquè no al Barça?
3) Klose, avui, sense pena ni glòria. Dieuen que serà el 9 que fitxarà el Barça aquest estiu. Si es confirma (per cert, d'aqui a un any podria venir gratis) serà el reconeixement del club del fracàs del fitxatge de Guddjohnsen. És un bon golejador-rematador, en la línia Makaay. Un bon suplent. Preferiria que en comptes de bons suplents fitxessim homes capaços de ser titulars i disputar el lloc de veritat a les vaques sagrades, com quan l'any passat estaven disposats a fitxar Henry. I més sabent que la temporada que ve, de nou, Eto'o marxarà un mes i mig a la Copa d'Àfrica.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

un bon perico, ha de ser anticulé. Per lo que significa, per la tele cada dia, per les radios, per la premsa, per tot. No parlo de feixistes, ni anticatalanistes (que també n'hi ha al barça). Parlo de pericos de veritat. Volen que el barça perdi fins i tot en pretemporada.

I jo a l'espaÑol, el vull, de tant en tant, un añet a segona, pel caliu que dona.

Anònim ha dit...

Amic patidor, aprofitaré el teu magnífic post per explicar les meves impressions sobre ‘l’altre’ equip de la ciutat.

No crec que un bon culé hagi de ser anti-espanyolista. El problema el trobo en la doble moral de molts barcelonites – no parlo de tu, parlo en general -. Així, per exemple, hem de veure com a les tertúlies o, fins i tot, parlant amb els amics, molts es mosseguen la llengua a l’hora de parlar de l’Espanyol. No els interessa però fan l’esforç per dissimular-ho i parlar-ne bé. Jo no em considero especialment anti-espanyolista –només una mica- però parlo clar i ahir volia que perdessin i ho voldré a la final, sigui qui sigui el rival.

Ara bé, el seu pas per la UEFA ha estat impecable i es mereixen ser on són. Malgrat això, hem de ser conscients del nivell de la competició i donar-li el valor just.

Salutacions.

El Savi del Camp Nou

Anònim ha dit...

es una verdadera satisfaccion ver como me laman cantidades de los "otros"para decirme que somos la mejor aficion de España y que se quieren convertir.Es lo mas grande saber que el dinero no lo es todo y que el amor por tu equipo traspasa fronteras increibles de creer por eso una enhorabuena a los otros que se han convertido y coger el camino del SEÑOR por eso para todos un gran saludo y siempre y por siempre perico.

Anònim ha dit...

A en blanquiblau.
Despierta ya del sueño... que la bofetada será + gorda

Anònim ha dit...

que pasa patidor!!!!!!??????

estem tan jinyats que ja no podem ni escriure????

jejeje jo també!!!

va trankils, guanyarem!!! i ells que s'ho van creient encara els hi fotrà més ràbia!!!

sempre barça!!

Anònim ha dit...

Que es vagin a cagar!