dimarts, d’octubre 24, 2006

La pretemporada més cara

Tant dimecres com ahir vaig preguntar-me quant acabaria pagant el Barça pel que va cobrar a l'estiu per la seva gira americana (ja sabeu, les visites a la NASA, a Hollywood, a l'ONU...els viatges de matinada, sense apenes dormir, entre ciutats tant distants entre elles com Monterrey, Dallas, Los Ángeles o Nova Iork, les posteriors estades a Coppenhague, Mónaco...), mentre la majoria d'equips feien una pretemporada com 10 mana, i el Sevilla ja estava preparant a fons, física i tàcticament, la final de la Supercopa (0-3).

Bé, doncs us recomano la lectura de l'article d'avui de Martí Perarnau al seu blog (http://martiperarnau.blogspot.com/). Una lectura imprescindible amb una anàlisi rigurosa que, lamentablement, difícilment trobareu a les pàgines d'un diari esportiu. Perarnau, ex-atleta professional, participant als Jocs Olímpics de Moscou'80, venia advertint dels perills de la gira i la nefasta pretemporada des del mateix passat estiu. Al seu article torna a donar totes les claus. Explica detalladament les causes de la mala forma física dels jugadors, per culpa d'una nefasta pretemporada críticada, en privat i en públic, pels propis jugadors. L'article, tota una lliçó de coneixements en preparació física, porta com a títol una dada demoledora: "El trabajo físico: Ronaldinho ha entrenado 30 sesiones en los últimos 84 días".

¿Com és possible que ningú a Can Barça advertís el perill? ¿Perquè Txiki i el cos tècnic van acceptar prioritzar els interessos econòmics per sobre dels esportius?
¿Com és possible que caiguessim en el parany que va caure el Madrid els dos últims anys? ¿Algú al club va pensar, de veritat, que amb la pretemporada que es va fer, després d'un mundial, l'equip de veritat podia aspirar a guanyar els 7 títols en joc, com van anunciar ufanament tant Txiki Begiristain com Joan Laporta? ¿Quant ens costarà haver cobrat 4 milions d'euros i haver-nos volgut fer unes fotos a la NASA, Hollywood i UNICEF? ¿Sortirà algun directiu o el director tècnic, o l'entrenador que va tragar amb la gira, per dir públicament "no critiqueu a Ronaldinho, la culpa la tenim nosaltres"?