diumenge, de febrer 04, 2007

Qui no es consola...



Empat a zero al Reyno de Navarra.El Barça segueix líder, i suposo que hauria d'estar molt content. Però la veritat és que no ho estic.

Per molt que es digui que Pamplona és un feu dífícil, i per molt que hi faltessin jugadors com Ronaldinho o Messi, per a mí El Sadar és un camp on el Barça sempre hauria de guanyar, i més si la victòria et dona l'oportunitat de destacar-te com a líder en solitari i allunyar-te dels teus rivals.

Però no ha pogut ser. El Barça no ha sabut guanyar en un partit del que no he entès ni l'alineació ni els canvis de Rikjaard:

1. Quan l'altra dia deia que potser Rikjaard havia d'enviar algun jugador a la banqueta, no em referia a Iniesta precissament.

2. No he entès que juguessim amb dos laterals defensius davant un equip que juga sense extrems. Gio i Belleti (ambdòs a la banqueta) haurien complert perfectament les poques tasques defensives que han tingut Oleguer i Zambrotta, i haurien donat una profunditat ofensiva que hem trobat a faltar. Zambrotta em sembla un bon lateral, però segueix sense demostrar-me que és, com s'ha dit, el millor del món. Fins i tot tinc dubtes si és el millor del Barça.

3. No he entès ni l'alineació d'Ezquerro en detriment de Gudjohnsen, ni el canvi de Saviola per Iniesta, que ha fet que juguessim els vint minuts claus de la segona part (del 64 al 84) amb Ezquerro en punta, i Saviola, Gudjohnsen i Eto'o a la banqueta. Avui podia haver sigut el dia ideal per a provar la parella Saviola-Guddy en punta, o provar a Guddy de mitjapunta (la posició que, diuen, és la seva) amb l'absència de Ronaldinho...però Rikjaard ha preferit tornar a donar minuts a Ezquerro perquè reconfirmès la seva inoperància, en detriment d'un Guddjohnsen que avui ha estat postergat a la situació de quart davanter del planter, just en un camp on la seva embergadura podia haver estat útil. El mateix tècnic que el va portar ha manifestat el què confia en ell. Crec que avui, definitivament, Rikjaard ha matat a Gudjohnsen. (I no me n'alegro).
4. Per últim, posats a treure a Eto'o (arriscadíssim, tal i com estaven tant el partit com la gespa), era Deco l'home a substituir?
Amb tot això, m'estic plantejant no tornar-li a demanar a Rikjaard que reflexioni i mogui jugadors. Potser és millor que posi als de sempre i com sempre... i que sigui el que Déu vulgui.

En fí...A pesar de tot, el Barça segueix líder. Però ho és, una setmana més, no gràcies a les seves victòries, sinó a les ensopegades dels seus rivals: un Sevilla i un Real Madrid que s'han convertit en els nostres millors aliats. El Sevilla, perquè es mareja cada cop que pot ser líder, i el Madrid...del Madrid parlarem un altre dia...No vull esperar, però, per donar les gràcies a un Capello que va pronosticar tres derrotes madridistes a la lliga, i ja ens ha regalat més del doble del que va prometre. Hauriem de fer-li un bon regal*.

Em deixa, però, un sabor agredolç saber que som líders gràcies a les errades rivals més que a les victòries pròpies, i que les nostres alegries ens les donin els rivals més que el nostre propi equip.

Em consolen dues idees. Primer: la tornada d'Eto'o (que lent treient-se el xandal, Déu meu!) , i la pròxima reaparició de Ronaldinho i Messi. Dos: si som líders a pesar de només haver guanyat dos dels darrers nous partits, que passarà quan guanyem tres partits seguits?

Qui no es consola és perquè no vol.
-
* Tot i que deixo al texte la frase que inicialment he escrit referent a Capello, "hauriem de fer-li un bon regal", en realitat penso que fa setmanes que li estem fent regals, perquè si el Barça hagués fet bé els deures, ara estariem a 15 punts del Madrid, i Capello ja fa temps que hauria estat destituit.
Foto: Marca.com

6 comentaris:

Anònim ha dit...

bueno bueno..

és cert, és una pena, hem estat aprop, han treballat un munt però ha faltat gol i això pesa molt.. estic d'acord amb patidor amb que hauriem d'haver marxat amb els tres punts...llàstima!

tema Rikjaard (es que em toques la fibra), crec que ahir no va sentenciar a Guddy, va sentenciar a Saviola, o s'està sentenciant solet...potser li queden un o dos partits més, però en quant torni eto'o de titular, tornem a Guddy de 2a opció. En els darrers partits s'ha vist que Saviola també falla bastant (ho ficava tot), molt bé la ratxa que ha tingut, pero ja està.

crec q la intenció era posar a etoo al min.30 i va mirar de fer el canvis d'una manera no tan òbvia com de davanter per davanter, però entre el xandall i les botes casi surt quan estaven tots a la dutxa...

Anònim ha dit...

Frío e insípido es el consuelo cuando no va envuelto en algún remedio.
Platón

También se podía iniciar este comentario con aquel consabido refrán: "Mal de muchos consuelo de tontos", pero creo que algún ilustre comentarista de este blog merece que siempre que se pueda sean los clásicos los que nos iluminen.

Algo de consuelo tengo, por los resultados de nuestros adversarios, luego algo tonto seré.

Comentar que aparte de no notar para nada la ausencia de Ronaldinho, bueno del Ronladinho de los últimos partidos, quizás me divertí algo más que en esos partidos por la incertidumbre del resultado y por la búsqueda, desordenada y sin profundidad, de la portería contraria por parte de ambos equipos.

Iniesta a de jugar, hoy por hoy, siempre.

El baile de los laterales en el que nos ha sumido Rikjaard desde que empezó con las rotaciones, recordar que también entraba Gabri, ha sido siempre, al menos para mí, un gran misterio y casi nunca he sabido encontrarle un sentido lógico que relacionase la pareja de laterales con el equipo contrario o con las características del partido. Pero él ha ganado una copa de Europa y yo todavía no.

De cualquier forma la noticia del partido ha sido la baja por enfermedad (???????) de Gud por lo que propongo a método, que quizás se imponga un cambio de nombre que podría ser: Método Migraña o Cagarrinas Gudjohosen.

el método goljohnsen ha dit...

És cert patidor, va ser una oportunitat perduda per distanciar-nos de Sevilla i Madriz... per un Barça que, sense sort ni gol i amb migranya, però amb un joc cada vegada millor, va acabar enduent-se només un punt... paciència que arribarem bé al tram important de la temporada, paciència.

He de rectificar un parell de punts del teu article: Rijkaard no ha condemnat a Gudjohnsen (per moltes ganes que en tinguis). Guddy estava amb una migranya de cavall i no va poder sortir de titular tal i com havia pensat el míster... i després, dir-te que Eto'o sabia a quin minut havia de sortir i per això va tardar el que va tardar.

Pat, amigo Pat... tendré muy en cuenta tu proposición de cambio de nombre si $aviola sigue envenenando a Guddy en las concentraciones para conseguir así la titularidad...

Sergi Larripa ha dit...

He comès una errada infantil com a periodista: no contrastar tres fonts diferents per assebentar-me de les veritables causes de la suplència de Gudjohnsen. Vaig consultar dues: la primera no deia res de la seva suposada migranya, i a la segona (Canal +) no em vaig assebentar. Jo diria que els locutors no ho vain dir, i si ho van dir, no em vaig enterar.

No sé si la migranya li va venir quan li van dir que seria titular, si igualment no ho anava a ser i la seva migranya va ser una justificació perfecte per a Rikjaard.

En qualsevol cas, el coneixement de la seva migranya em crea tres dubtes.

1: Si tenia migranya, perquè es va canviar? Pensava Rikjaard que la migranya li passaria veient jugar al Barça?

2. Si estava a la banqueta és perquè Rikjaard pensava que, en cas necessari, el podria utilitzar. Si no el va utilitzar, poden haver dues raons:
2.1 A Guddy se li va incrementar la migranya veient jugar al Barça.
2.2 Era utilitzable, però Rikjaard no el va utiltzar: "luego" el va condemnar.

Sobre el tema Eto'o. Si realment va trigar vuit minuts a sortir perquè ja sabia en quin minut sortiria, aleshores la cosa em sembla molt més greu, perquè es dona una irresponsabilitat múltiple.
1. Irresponsabilitat 1: Vam jugar 20 minuts amb Ezquerro de punta, i Saviola, Guddy i Eto'o a la banqueta, per decisió de Rikjaard.
2. Irresponsabilitat 2: Un jugador acabat de sortir d'una greu lesió, en comptes d'apurar l'escalfament fins a l'últim moment, es passa els últims vuit minuts del seu escalfament treient-se el xandall, canviant-se les botes, i refredant-se a la banda. Irresponsabilitat d'Eto'o, de Rikjaard, dels seus ajudants, i del preparador físic.

Per cert Métode: Gudjohnsen. He dit Gudjohnsen.

Anònim ha dit...

Qüasi dacord amb el patidor.
En el punt dos, on comentes el tema dels laterals. Es que no us vàreu adonar que molts atacs del osasuna eren per banda?.
En Rijkard penso que la va encertar posant a qui va posar. Potser el 0-0 és gràcies a això. Potser vàrem perdre força en atac, però la culpa no la té la defensa sino la mala decisió en els canvis com molt bé has dit.
Iniesta hauria d'haver jugat tot el partit. Al Barça li manca centre del camp i mitges puntes (penso que la falta de ronaldinho si que es va notar).

Sense centre ni mitja punta la davantera està abandonada.

Que n'aprengui en Rijkard d'això, perque el reste d'equips ja ha pres nota.Al Barça s'el guanya pressionant al centre del camp, i si no, només cal que remireu els partits que hem perdut.

Anònim ha dit...

El Barça sigue líder y aumenta su ventaja respecto a sus rivales.

El sevilla empata en casa contra el penúltimo y el madrid pierde en casa contra el antepenúltimo. La liga es nuestra y empatar en el sadar no es ningún mal resultado, todos sabemos lo difícil que es ése campo. No seamos cagadubtes!

Patidor: No pasa nada. No has contrastado la notícia antes de publicarla y te has equivocado 2 veces en 2 cosas importantes. No pasa nada, tranquilo. Pero no intentes justificar tus errores con argumentos fictícios.

Guddy no salió porque estaba enfermo y Etoo tardó en salir porque ya sabia el minuto en que saldría, y ya está. No busques darle la vuelta a las cosas para arreglar tus cagadas.

Tranquil: Tu en tu línia. Siempre en contra de Pat i lamiéndole el ... al patidor.